Bestellingen van 12 t/m 15 augustus verzenden we op 16 augustus i.v.m. vakantie
Snelle levering - Vanaf € 75 gratis verzending

De Lente & Design

De lente doet wat met je. Het wordt weer langzaam langer licht, we kunnen meer naar buiten, er verschijnt fris groen aan de bomen, de eerste bloemen stralen in de tuin en winterdepressies verdwijnen. Je krijgt zin om ook je huis een lente-opfrisser te geven.

 

VOORJAARSSCHOONMAAK

Toen ik -lang geleden- nog thuis bij mijn ouders op de boerderij woonde, betekende dat ‘De Grote Voorjaarschoonmaak’. Alles ging van de kant af en geen enkele spin was nog zeker van zijn leven. Kleden gingen naar buiten en werden flink geklopt. Mijn vader klom op een keukentrap en witte de plafonds (en zichzelf) alsof zijn leven ervan afhing. Er kwam een nieuw behangetje, de gordijnen werden gewassen en hingen wapperend buiten aan de waslijnen te drogen. Ook de kinderen werkten mee. Hierboven sta ik zelf vlijtig het stoepje bij de voordeur te schrobben.

NOG MEER LENTEPERIKELEN

Regelmatig had mijn moeder ook grotere ambities waarbij er flink verbouwd werd. Midden in die puinhopen zat ze dan achter de naaimachine en maakte dan nog gauw wat nieuwe kussentjes of schilderde ze een tafeltje dat ze bij de kringloop gevonden had (heet nu vintage). Ze decoreerde met eigen gemaakte macramé plantenhangers (net weer in de mode), knoopte tapijten en creëerde met naald en garen de mooiste wanddecoraties. Ze hield van mooie dingen daarom toog ze af en toe naar haar favoriete antiekhandelaar en schafte iets fraais aan. Ze was van mening dat je beter iets meer kon uitgeven voor dingen die nooit uit de mode zouden raken.

De Puntkom schaal heeft een geraffineerd optisch effect aan de binnenzijde. Dit effect is gecreëerd doordat de binnenkant in het midden in een punt toeloopt.

ANTIEK VS MODERN DESIGN

Ze probeerde ons daar ook mee op te voeden en dat is bij mij in ieder geval aardig gelukt. Het grootste gedeelte van mijn carrière ben ik bezig met woonaccessoires. Geen antiek, maar juist modern. Ik vind het wel een uitdaging om klassieke elementen te combineren met eigentijds design. Doe je dit goed dan kun je juist dingen laten stralen.

Ik hou van tijdloos design en geef, net zoals mijn moeder, liever meer geld uit aan iets dat blijft. Net zoals zij ben ik in mijn huis vaak bezig met het interieur, dit soms tot wanhoop van mijn man Hans. Alles in huis is namelijk al minstens 2x verbouwd en steeds weet ik wel weer iets te vinden dat in mijn ogen beter kan. Een interieur dat van ons huis een thuis maakt is dan ook belangrijk voor me en gelukkig zit Hans meestal wel op één lijn met me.

CREATIEVE GENEN

Ook Ilse heeft de genen van haar oma meegekregen. Na een creatieve opleiding aan het St. Lucas studeerde ze in 2020 af van de Willem de Kooning Arts & Crafts academy. Als afstudeerproject had ze een serie lampen die we hopelijk dit jaar nog kunnen opnemen in het assortiment van Heeej.nl. Ze kan uren bezig zijn met proefjes maken van nieuwe ontwerpen. Ook is zij verantwoordelijk voor alle grafische ontwerpen van ons bedrijf. Denk aan het logo, alle uitingen op Social Media, de fotografie van de producten, korte filmpjes en ga zo maar door.

BIJZONDER INTERIEUR

We vinden alle drie ook het interieur van ons bedrijf belangrijk. En niet alleen wij, want zelfs onderzoekers hebben bewezen dat werknemers in een grijze kleurloze saaie omgeving minder presteren. Dus daarom zijn we in ons nieuwe kantoor druk bezig met de inrichting. Omdat we pas eind 2020 met ons bedrijf zijn gestart proberen we het zo veel als mogelijk ‘low-budget’ te doen en dat lukt ons prima. We vinden iets inspirerends, Ilse geeft er als ontwerper een eigen draai aan en Hans voert met zijn gouden handjes alles uit. Een goed voorbeeld hiervan is de balustrade die de vide in de verdiepingsvloer (die Hans en Ilse eigenhandig hebben gelegd!) moet afschermen. Elke dag zijn we er nog blij mee. Op social media staat een versneld filmpje hoe het is gemaakt. In principe kan iedereen het, dus als je nog op zoek bent naar een originele balustrade….

SHOWROOM

Ook maakten we prachtige ‘peg-boards’. Met engelengeduld boorde Hans honderden gaten en kortte Ilse koperen pijpjes af. Het resultaat mag er zijn. Het idee is eenvoudig: je steekt bijvoorbeeld 2 of 3 koperen pijpjes in de gaten en legt er een plankje op. Of je hangt iets op aan een koperen pijpje. Daardoor ontstaat een dynamisch wandmeubel dat we flexibel kunnen indelen. Bekijk het filmpje maar eens op Instagram. Misschien is het ook een idee voor jou?

De showroom hebben we inmiddels ingericht met allerlei fraaie accessoires uit onze collectie. Je ziet de design lampen, vazen, schalen, decoratieve accessoires en klokken. Voor diverse merken zoals Olav Slingerland en Harm & Elke hebben we een mooie hoek ingericht. Ook de vogelvilla’s staan bij elkaar zodat je een goed overzicht krijgt van de mogelijkheden. Er moeten nog wat puntjes op de ‘i’ maar zodra de lockdown tot het verleden behoort kunnen we hier klanten ontvangen. Mocht je eens in de buurt zijn, kom dan gerust een langs.

OPLOSSING VOOR LENTEKRIEBELS

Maar voorlopig zitten we dus nog met die lockdown. Dat maakt het allemaal niet gemakkelijker om zo maar eens spontaan binnen te lopen. Toch willen we je graag helpen met jouw lentekriebels. Om je interieur een lente-boost te geven hebben we een collectie samengesteld die je digitaal kunt bekijken. Heel veel plezier alvast. En wil je toch liever langskomen? Stuur dan een email, dan plannen we een afspraak.