Voor 16.00 u besteld, direct verstuurd - VA € 75 gratis verzending

Design Lampen & Design Verlichting

Het Heeej assortiment met design Lampen & verlichting is (nog) maar klein maar wel erg fijn. We zijn trots op de exclusieve ‘Rabbit, Cat & Bulldog lampen’ van Hao Shi. Deze zijn namelijk helemaal met de hand gemaakt door vakkundige handwerkers. En wat te denken van de bijzondere stapelbare kaarsen Stacks van de Belgische Stan Verstraete? Hij vond de traditionele kaars opnieuw uit.

Hetzelfde deed ook Mikkel Lang Mikkelsen van Studio About. Deze architect ontwierp glazen kaarsen die je kunt vullen met olie. Dit is daarom een duurzaam alternatief voor traditionele kaarsen.

Van Kristian Jakobsen van Novoform zijn de Frame kandelaars. Het zijn stoere minimalistische kaarsenhouders. Ze zijn gemaakt van solide zwart metaal die opvallen door hun eenvoud.

De Long Legs van Jasmin Djerzic zijn juist het tegengestelde. De kandelaars zijn gemaakt in de vorm van reigerpoten en bijna tot in detail uitgewerkt. Ook de voor kleuren gebruikte hij opvallende tinten te weten oranje en goud.

Alle design lampen & verlichting zijn geheel of gedeeltelijk met de hand gemaakt door ervaren ambachtslui of zelfs door de ontwerper zelf.

Design

Heeej noemt haar lampen ‘design lampen’ omdat dit veel beter de lading dekt. Er zijn duizenden lampen verkrijgbaar maar het grootste deel mag niet het label ‘design’ dragen. Wat houdt design dan in? Naar onze mening zijn er verschillende aspecten die samen het design vormen:

  1. Er is een heel ontwerpproces aan vooraf gegaan. In de meeste gevallen gebeurt dit door een ontwerper die daarvoor een speciale opleiding voor gedaan heeft. Er zijn eindeloos veel modellen gemaakt en materiaalstudies gedaan. Ook de kleuren worden met zorg uitgekozen. De periode van idee tot eindproduct is vaak erg lang.
  2. Het ontwerp van design verlichting is authentiek en origineel. Het is geen afgeleide van een bestaande lamp. De originaliteit hoeft niet alleen in de vormgeving te zitten, maar kan ook door materiaalgebruik. Lampen kunnen er echt anders dan anders uit zien.
  3. Design heeft ook de term ‘modern’ in zich. Een antieke lamp noem je geen design lamp.
  4. Een goed lampen design doorstaat alle trends. Ze zijn tijdloos, raken niet snel uit de mode. De echte pareltjes krijgen na jaren de kwaliteit ‘design klassieker’ toebedeeld.
  5. Als laatste verwacht men van het woord ‘design’ dat het van een hoogwaardige kwaliteit is.

Aan design vaak wel een hoger prijskaartje maar dat is begrijpelijk na de bovenstaande uitleg. Vooral ook als het object dan ook nog eens met de hand wordt gemaakt in kleinere oplages. Zo’n proces is ontzettend arbeidsintensief en kost heel veel tijd en moeite. Echt heel anders dan bij volledig geautomatiseerd industrieel productieproces waarbij lampen in grote aantallen van de lopende band rollen.

Met 4 glazen kaarsen in een mooie kandelaar heb je direct een sfeervol hoekje.
Glazen Oliekaarsen (set van 2) – Studio About
47,00 incl. btw
Opties selecteren
Long legs kandelaar (set van 2) – Jasmin Djerzic
35,0039,00 incl. btw
Opties selecteren