Snelle levering - Vanaf € 75 gratis verzending

Design Schalen van Keramiek of Porselein

In het assortiment van Heeej vind je moderne handgemaakte schalen. Gemaakt van keramiek of porslein. En stuk voor stuk met liefde en passie gemaakt in kleine oplages in Nederland.

De kleine collectie bevat echte design iconen zoals de Bebouwde kommen van Olav Slingerland. Door het toepassen van gietmallen kunnen kleine series worden geproduceerd die nog steeds de hand van de maker laten zien. Het proces is dan zeer arbeidsintensief en Olav Slingerland, de ontwerper, doet alles alleen in zijn atelier in een sfeervolle oude boerderij in Lith. De passie die hij voor zijn keramiek heeft betaalt zich uit in prachtige eindproducten. Het werk bevindt zich op de grens van vormgeving en kunst.

Ook Studio Harm & Elke werken met gietmallen. Ontwerpster Elke tekent de illustraties van insecten zelf met veel passie en geduld aandachtig op het porselein. De tekeningen zijn nooit exact hetzelfde waardoor elk exemplaar in feite uniek is.

In eerste instantie zijn de schalen meer geschikt als decoratief element maar natuurlijk kun je er bijvoorbeeld ook fruit op leggen of koekjes in doen. Soms kun je ze ook solitair of in groepjes aan de wand hangen zoals de Puntkom serie. Hierdoor ontstaat een origineel en zeer persoonlijk kunstwerk.