Voor 16.00 u besteld, direct verstuurd - VA € 75 gratis verzending

Puntkom schaal Large - Olav Slingerland

De Puntkom large is een bijzondere schaal met een geraffineerd optisch effect aan de binnenzijde. Als kunstobject kun je de schaal ergens neerzetten of zelfs ophangen. Puntkom is handgemaakt door Olav Slingerland.

Kenmerken Punt kom – large

 • flinke kom: Ø 35 cm, H 13,5 cm
 • moderne schaal met optisch effect
 • binnenzijde loopt toe in een punt
 • kleur verloopt van licht naar donker
 • glanzend glazuur aan de binnenkant
 • mat wit aan de buitenzijde
 • kunstobject om neer te zetten
 • ophangen kan ook
 • er is ook een medium uitvoering
 • handgemaakt oor de ontwerper zelf

185,00 incl. btw

Wissen

Extra informatie over Puntkom schaal Large – Olav Slingerland

BESCHIKBAAR VIA NABESTELLING
Dit product is momenteel niet op voorraad maar komt naar verwachting rond weer binnen. Je kunt wel alvast een exemplaar reserveren. Dat is best slim om te doen omdat het maar in kleine oplages- wordt gemaakt.

BESTEL NU MAAR BETAAL LATER
Zo werkt het: Maak je bestelling zoals je dat normaal ook zou doen, maar kies bij ‘Betaling’ voor ‘directe bankoverschrijving’. Je hoeft dan het bedrag pas aan ons over te maken zodra het klaar staat voor verzending. We sturen je uiteraard van te voren even een berichtje.

Puntkom schaal – Large

De Puntkom schaal in large formaat heeft een geraffineerd optisch effect aan de binnenzijde. Dit effect is gecreëerd doordat de binnenkant in het midden in een punt toeloopt. Het verloop van de kleur versterkt dit effect. De schaal lijkt in feite dieper dan die in werkelijkheid is. De hoogglanzende glazuurlaag geeft de kom een rijk gevoel. Aan de buitenzijde is het keramiek mat wit. Zet de grote Puntkom schaal zo neer dat de binnenkant goed zichtbaar is en daardoor direct de aandacht trekt. Puntkom is bovendien heel geschikt om op te hangen. De schaal is namelijk dubbelwandig met aan de onderzijde een opening. Standaard bieden we maar 2 maten en enkele kleuren uit voorraad aan, maar uiteraard kunnen we ook de andere maten en tinten leveren. Hiervoor geldt een langere levertijd. Mail ons voor een advies of meer informatie.

Extra informatie over het ontwerp & maakproces

Olav Slingerland, ontwerper & keramist, studeerde af aan de Design Academy. Hij raakte er enthousiast over het gieten van klei en het keramische proces. Door het toepassen van gietmallen kunnen kleine series worden geproduceerd die nog steeds de hand van de maker laten zien. Geen massaproductie dus, maar juist persoonlijke aandacht voor het product. Het proces is dan ook zeer arbeidsintensief en Olav Slingerland, de ontwerper, doet alles alleen in zijn atelier in een sfeervolle oude boerderij in Lith. Tijdens ons bezoek nam hij ons mee in alle fases van het gieten, bakken, schuren, spuiten en afbakken. We zijn echt onder de indruk van de aandacht die hij aan elk item besteed. De passie die hij voor zijn keramiek heeft betaalt zich uit in prachtige eindproducten. Subtiele oneffenheden zijn inherent aan het handwerk. Het werk bevindt zich op de grens van vormgeving en kunst.

Materiaal & kleuren:
aardewerk met glazuur
rood/oranje of zwart/rood

Formaat:
Ø35 x H13,5 cm

GRATIS verzending vanaf € 75

VERZENDKOSTEN

Voor bestellingen binnen Nederland geldt:

 • Vanaf € 75 betaal je geen verzendkosten.
 • Tot € 75 betaal je € 4,50

 

Voor bestellingen naar België:

 • Vanaf € 75 betaal je geen verzendkosten.
 • Tot € 75 betaal je € 5,95.

 

Wil je een bestelling buiten Nederland en België laten bezorgen?
Neem dan even contact met ons op via info@heeej.nl . We laten je dan persoonlijk weten wat de verzendkosten zijn.

olav-slingerland-heeej.nl

Olav Slingerland

Olav Slingerland volgde zijn opleiding aan de Design Academy in Eindhoven. Daar werd hij gegrepen door de mogelijkheden van het gieten van klei. Door het werken met gietmallen kon hijzelf kleinschalig produceren. Het proces is zeer arbeidsintensief en Olav doet alles alleen in zijn atelier in een sfeervolle oude boerderij in Lith.Tijdens ons bezoek nam hij ons mee in alle fases van het gieten, bakken, schuren, spuiten en afbakken. We zijn echt onder de indruk van de aandacht die hij aan elk item besteed. De passie die hij voor zijn keramiek heeft betaalt zich uit in prachtige eindproducten.Zijn keramiek is minimalistisch van aard. Ook qua kleurgebruik lijkt hij spaarzaam omdat de objecten aan de buitenzijde meestal wit zijn. Aan de binnenzijde of als kleine accenten, spatten de kleuren er echter vanaf.De meeste producten uit zijn collectie zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook als gebruiksobject inzetbaar zoals de vazen en schalen. Maar hang je een serie van zijn kommen aan de muur dan heb je een kunstobject waar je U tegen zegt.

Heeej, dit is ook mooi