Voor 16.00 u besteld, direct verstuurd - VA € 75 gratis verzending

Gear vaas - Cor Unum

Floris Hovers, de ontwerper van deze design vaas, houdt van auto’s. De Gear vaas is dan ook geïnspireerd op een motorblok. Dat komt terug in de details zoals de ‘schroefgaten’ en de enigszins stoere technische vorm.

Kenmerken Gear vaas:

 • iconische vaas geïnspireerd op een motorblok
 • speels maar ook stoer model met schroefgaten
 • geschikt voor een mooie bos bloemen
 • door de versmalde hals blijven bloemen rechtop
 • zware solide vaas
 • hoogte 31 cm
 • handgemaakt van keramiek
 • ook in een set verkrijgbaar
 • duurzaam gemaakt in NL

97,00 incl. btw

Wissen

Extra informatie over Gear vaas – Cor Unum

BESCHIKBAAR VIA NABESTELLING
Dit product is momenteel niet op voorraad maar komt naar verwachting rond eind oktober 2021 weer binnen. Je kunt wel alvast een exemplaar reserveren. Dat is best slim om te doen omdat het maar in kleine oplages- wordt gemaakt.

BESTEL NU MAAR BETAAL LATER
Zo werkt het: Maak je bestelling zoals je dat normaal ook zou doen, maar kies bij ‘Betaling’ voor ‘directe bankoverschrijving’. Je hoeft dan het bedrag pas aan ons over te maken zodra het klaar staat voor verzending. We sturen je uiteraard van te voren even een berichtje.

Gear vaas

Floris Hovers, de ontwerper van deze Gear design vaas by Cor Unum, houdt van auto’s. De Gear vaas is dan ook geïnspireerd op een motorblok. Dat komt terug in de details zoals de ‘schroefgaten‘ en de enigszins stoere technische vorm. Het is ook een redelijk zwaar exemplaar. Met zijn hoogte van 31 cm is de design vaas geschikt voor de meeste bossen bloemen. De Gear is leverbaar in maar liefst 6 kleuren te weten: wit, warm geel, mint, wijnrood, terraroze en grijsgroen. Er is nog iets wat deze moderne vaas bijzonder maakt. Je kunt Gear namelijk ook aanschaffen in een samengestelde versie met meerdere exemplaren aan elkaar gekoppeld. Dit kun je niet zelf want doordat de design vazen met de hand worden gemaakt, zitten de schroefgaten meestal niet exact op dezelfde plaats. Je leest hier meer over bij de Gear vazen sets.

Extra informatie over het ontwerp & maakproces

De ontwerpen van Floris Hovers verrassend door hun ontwapenende eenvoud. Door een langdurig proces van reduceren blijft de essentie over: een bijna cartooneske compositie van vorm, constructie en kleur. Veel van zijn producten verraden een ietwat naïeve, speelse benadering. ‘Mijn ontwerpen moeten leesbaar en herkenbaar zijn.’ Voor de productie van de Gear design vaas werkt Hovers samen met Stichting Cor Unum in Den Bosch. Een groot deel van de medewerkers heeft een afstand tot de arbeidsmarkt.  De Gear design vaas is gemaakt van gietklei. Ze gieten de vloeibare klei in mallen waardoor op kleine schaal series kunnen worden geproduceerd. Nadat de klei droog is, wordt de vaas uit de mal gehaald en heel precies met mesjes, sponsjes etc. tot in detail met de hand bijgewerkt. Daarna gaat de vaas de oven in. Vervolgens gaat er een glazuurlaag op en dan weer de oven in. Het is een nogal bewerkelijk proces waardoor er geen grote voorraden zijn. Reken daarom soms met een levertijd.

Materiaal & kleuren:
Aardewerk
Wit, warm geel, mint, wijnrood, terraroze en grijsgroen.

Formaat:
25 x 13 x H31 cm

GRATIS verzending vanaf € 75

VERZENDKOSTEN

Voor bestellingen binnen Nederland geldt:

 • Vanaf € 75 betaal je geen verzendkosten.
 • Tot € 75 betaal je € 4,50

 

Voor bestellingen naar België:

 • Vanaf € 75 betaal je geen verzendkosten.
 • Tot € 75 betaal je € 5,95.

 

Wil je een bestelling buiten Nederland en België laten bezorgen?
Neem dan even contact met ons op via info@heeej.nl . We laten je dan persoonlijk weten wat de verzendkosten zijn.

Stichting Cor Unum - heeej

Cor Unum

Cor Unum is een keramisch atelier in ‘s-Hertogenbosch. Met veel passie en vakmanschap vervaardigt men er prachtig keramiek van nationaal en internationaal gekende ontwerpers. De geschiedenis van Cor Unum – letterlijk: één van hart – gaat al meer dan 65 jaar terug.Maatschappelijk verantwoord ondernemen en Cor Unum kun je in één adem noemen. Het bedrijf heeft namelijk zijn wortels in de Sociale Werkvoorziening. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt vinden hier werk. Wat zij gezamenlijk als eindproduct neerzetten is uniek. De manier waarop Cor Unum dit doet is een voorbeeld voor het ondernemerschap van morgen: een wereld waarin  men commercieel ondernemen combineert met ideële doelstellingen. Duurzaam ondernemen in optima forma dus.Ze namen ons mee in het prachtige atelier in Den Bosch. Een vrijwilligster liet ons het hele proces zien. We keken mee hoe ze de mallen maakten. Staarden met respect naar de medewerkers die met engelengeduld, sponsjes, schuurpapier en kleine mesjes details in de objecten aanbrachten of lelijke randjes lieten verdwijnen. We waren verbaasd hoe ze de ovens met veel logistiek inzicht inlaadden en leerden dat sommige producten wel tot 5x toe in de oven gingen. Ook het glazuren is een ambacht dat alleen zeer ervaren mensen kunnen doen. De dame die wij spraken werkte er al zeker 40 jaar! Als je eenmaal bewust bent van het arbeidsintensieve traject van gietklei of porselein naar kant en klaar eindproduct, begrijp je dat ze geen grote voorraden kunnen houden en je vaak tot 4 weken moet wachten op een vaas of schaal. Maar dan heb je ook wat :-)

Heeej, dit is ook mooi