Voor 16.00 u besteld, direct verstuurd - VA € 75 gratis verzending

Porseleinen Clay vaas - Studio Harm & Elke

Groen is in, maar wat Heeej betreft is het eigenlijk nooit ‘uit’ geweest. Wij kunnen ons geen huis zonder bloemen voorstellen; vandaar ons ruime assortiment design vazen. We zijn wel kieskeurig: de vormgeving moet bijzonder zijn én we geven de voorkeur aan exemplaren die geheel of gedeeltelijk met de hand gemaakt zijn. Met deze geweldige Clay vazen van Studio Harm & Elke hadden we dan ook gelijk een match.

Kenmerken porseleinen Clay vaas:

 • hoge design vaas van porselein (H30 cm)
 • de streepjes in de gekleurde rand zijn één voor één met de hand gegutst
 • geschikt voor bloemen met lange stengels
 • met smalle hals waardoor takken goed rechtop blijven staan
 • aan de binnenzijde geglazuurd voor een waterdichte afwerking
 • handgemaakt door Studio Harm & Elke
 • Dutch design in Nederland gemaakt

99,00 incl. btw

Wissen

Extra informatie over Porseleinen Clay vaas – Studio Harm & Elke

BESCHIKBAAR VIA NABESTELLING
Dit product is momenteel niet op voorraad maar komt naar verwachting rond weer binnen. Je kunt wel alvast een exemplaar reserveren. Dat is best slim om te doen omdat het maar in kleine oplages- wordt gemaakt.

BESTEL NU MAAR BETAAL LATER
Zo werkt het: Maak je bestelling zoals je dat normaal ook zou doen, maar kies bij ‘Betaling’ voor ‘directe bankoverschrijving’. Je hoeft dan het bedrag pas aan ons over te maken zodra het klaar staat voor verzending. We sturen je uiteraard van te voren even een berichtje.

Porseleinen Clay vaas

De handgemaakte porseleinen Clay vaas is een design vaas die helemaal handgemaakt is door Studio Harm & Elke. De uitstraling is basic maar door de toevoeging van de gekleurde rand aan de bovenzijde heeft het ook iets ‘etnisch’. Laat je overigens niet misleiden door de naam ‘Clay’, ze zijn namelijk helemaal van porselein. Ze hebben een fijn hoog formaat met een iets smallere hals waardoor ook kleinere bossen bloemen of enkele losse takken beter blijven staan. Om bloemen langer te houden ververs je het liefst het water om de 3 dagen. Snijdt de stelen altijd goed schuin af en doe eens een drupje chloor in het water voordat je de bloemen er in zet. Dit doodt de bacteriën en kan bijdragen aan een langere houdbaarheid van je boeket.

Extra informatie over ontwerp & maakproces

Harm en Elke maken de Clay vaas porselein volledig met de hand in hun gezellige atelier in Eindhoven. Ze gebruiken gietmallen om kleine series te kunnen maken. De vazen zijn van binnen glanzend geglazuurd om ze waterdicht te maken. Aan de buitenkant is geen glazuur gebruikt maar zijn de vazen gekleurd met porselein klei, dit geeft een hele mooie zachte matte uitstraling. Ontwerpster Elke gutst zelf met veel geduld de fijne streepjes in het porselein. De streepjes in de Clay vaas met zwarte rand zijn groter dan die bij de groene en blauwe. Iedere vaas krijgt daardoor zijn eigen karakter en is dus echt uniek. Het maakproces is een lang traject met veel handwerk. Harm en Elke doen alles heel kleinschalig en vaak alleen met hulp van enkele stagiaires. Naast de handgemaakte porseleinen Clay vaas maken ze ook klokjes, schalen, vazen met insecten en veldbloemen en andere woonaccessoires.

Materiaal:
Porselein

Formaat:
∅15 cm x H30 cm

Kleur:
zwarte rand met grote streep / wit
lichtblauwe rand met klein streepje / wit
lichtgroene rand met klein streepje / wit

GRATIS verzending vanaf € 75

VERZENDKOSTEN

Voor bestellingen binnen Nederland geldt:

 • Vanaf € 75 betaal je geen verzendkosten.
 • Tot € 75 betaal je € 4,50

 

Voor bestellingen naar België:

 • Vanaf € 75 betaal je geen verzendkosten.
 • Tot € 75 betaal je € 5,95.

 

Wil je een bestelling buiten Nederland en België laten bezorgen?
Neem dan even contact met ons op via info@heeej.nl . We laten je dan persoonlijk weten wat de verzendkosten zijn.

Harm & Elke - heeej

Studio Harm & Elke

Harm en Elke van Studio Harm & Elke ontwerpen & maken de porseleinen schalen, vazen en klokken volledig met de hand in hun gezellige atelier in Eindhoven. Echt Dutch design dus. Ze doen dat in kleine series met gebruik van gietmallen.De borden & vazen uit de Insectencollectie van Studio Harm & Elke krijgen hun eigen unieke illustraties met fragiele insecten. Elke tekent deze zelf met veel passie en geduld aandachtig op het porselein. De tekeningen zijn nooit exact hetzelfde. Dat maakt elk exemplaar persoonlijk en bijzonder.De Clay vazen zijn van binnen glanzend geglazuurd. Aan de buitenkant is geen glazuur gebruikt maar zijn de vazen gekleurd met porselein klei, dit geeft een hele mooie zachte matte uitstraling. Ontwerpster Elke gutst zelf met veel geduld de fijne streepjes in het porselein. Iedere vaas krijgt daardoor zijn eigen karakter en is dus echt uniek.Studio Harm & Elke ontwierp de klokken in samenwerking met Femke Roefs. Iedere klok is met hun namen op de achterzijde gesigneerd. De cijfers en letters van de uren stempelen ze zelf in het porselein. Je ziet dat dit allemaal handmatig is gedaan. Het werken met gekleurd porselein geeft mooie subtiele kleurnuances.En wist je dat hun design vazen, schalen en klokken nog maar nauwelijks via webshops verkrijgbaar zijn? Heeej is een van de eerste online shops met het Studio Harm & Elke assortiment!

Heeej, dit is ook mooi