Voor 16.00 u besteld, direct verstuurd - VA € 75 gratis verzending

House Raccoon

Nathan en Anneleen zijn de oprichters van House Raccoon. Ze maken hun designs met de hand van gipscomposiet. Hun atelier is in Antwerpen.

Anneleen Durnez en Nathan Noëth zijn de oprichters van House Raccoon. Samen met designer Clémence van den Haute en studio kunstenaar Katrijn Roels maken ze de mooiste design woonaccessoires. De ontwerpen zijn sprankelend, fris en minimalistisch.

Missie met een lach

De missie van House Racoon is inspireren tot verandering, de wereld groener te maken en bovendien een glimlach op het gezicht van mensen te toveren.

Dit doen ze door alles zelf met de hand te maken in hun eigen atelier in Antwerpen. Het team heeft een duidelijke visie op een betere sociale en duurzame wereld waar ze hun eigen steentje aan willen bijdragen.

Plant een boom

En dan nog iets waar je heel blij van wordt: voor elk verkocht product wordt één boom geplant. Ze planten deze in sociale boomplantprojecten net ten zuiden van de Sahara. Denk aan landen zoals Ghana Ethiopië en Senegal. Dankzij dit project zijn er door House Raccoon meer dan 37000 bomen geplant! Het bedrijf verbetert op deze manier zowel de klimaat- als de algemene leefomstandigheden van de families die daar wonen.

Met het kopen van House Raccoon artikel koop je dus niet alleen een tof design voorwerp, je werkt ook mee aan een betere en groenere planeet.

Maakproces

Elk artikel dat Raccoon maakt, start met een eenvoudig idee of enkele handgetekende schetsen. Daarna ontwikkelen ze 3D-modellen en maken ze mallen van de hoogste kwaliteit siliconen.Vervolgens mengen ze het gipscomposiet op kleur. Ze gieten dit met de hand in de mallen. Hierdoor ontstaan de mooiste artikelen zoals de spiegel Archi en de pinguïns Ollie en Alfi. Door de speciale technieken die House Raccoon gebruikt lijkt het uitgeharde materiaal op steen, graniet of zelfs op marmer.

" We willen inspireren tot verandering, de wereld groener te maken en bovendien een glimlach op het gezicht van mensen te toveren. "

Bekijk het werk van House Raccoon

Design pinguïns Alfie en Ollie vormen een mooi duo ter decoratie in je interieur.Design pinguïn Ollie in krachtig navy blue.
NIEUW
Design Pinguïn Ollie H 12,2 cm – House Raccoon
34,90 incl. btw
Opties selecteren
Design pinguïn Alfie in Olive Green met een beukenhouten snavel.Design pinguïns Alfie en Ollie zijn er in diverse kleuren. Hier zie je de Millennium Pink en Navy Blue
NIEUW
Design Pinguïn Alfie H 20 cm – House Raccoon
44,90 incl. btw
Opties selecteren
Design spiegel Archie Mirror in white marble. Het lijkt wel echt marmer maar het is in werkelijkheid een gipscomposiet dat zo gemengd is.Spiegel Archie is een ontwerp van House Raccoon uit België.
NIEUW
Archie Mirror – Design spiegel – House Raccoon
44,90 incl. btw
Opties selecteren

Onze designers

Maak kennis met de designers van Heeej.nl . Elke ontwerper heeft zijn eigen benadering met betrekking tot de vormgeving. Ook de werkwijze wijkt onderling af. Lees hieronder er alles over.