Bestellingen van 12 t/m 15 augustus verzenden we op 16 augustus i.v.m. vakantie
Snelle levering - Vanaf € 75 gratis verzending

Lucas & Lucas

Lucas & Lucas is een creatief echtpaar uit Tilburg.

Echtpaar Sander en Marijke Lucas studeerden beiden af aan de Design Academy in Eindhoven. Naast het ontwerpen van zijn eigen collectie coacht Sander design studenten. Bovendien ontwerpt en realiseert hij tentoonstellingen. Zoals bijvoorbeeld voor de eerder genoemde Design Academy en de Technische Universiteit van Eindhoven.

Marijke was lange tijd senior grafisch ontwerper bij het blad ELLE Decoration. Hoewel ze van haar werk hield, vond ze het eind 2012 tijd voor verandering. Ze besloot een nieuw bedrijf te beginnen met haar echtgenoot Sander. Hun ontwerpbureau met de voor de hand liggende naam Lucas & Lucas is gevestigd in het Brabantse Tilburg.

Inspiratie
Het Nederlandse design duo laat zich inspireren door objecten uit het dagelijks leven. Door deze aan te passen, er iets aan toe te voegen en te combineren creëren ze nieuwe woonaccessoires en interieurobjecten. Alles met een heerlijke onconventionele inslag én met een bijzonder oog voor detail. L&L: ‘Wij zijn verzamelaars. Eigenzinnige dingen die we op ongewone plaatsen vinden, inspireren ons. We houden ervan om materialen en objecten te combineren die op het eerste gezicht niet overeenkomen’.
Ze creëren graag iets nieuws, iets ongewoons. Afgeschreven producten en gevonden voorwerpen zijn vaak de uitgangspunten van hun ontwerpproces. Het verhaal dat deze objecten met zich meedragen inspireert hen om nieuwe producten te creëren. Elk met een eigen karakter.

Van alle markten thuis
Doordat het ontwerpbureau bestaat uit een productontwerper en een grafisch ontwerper kunnen ze zich breed bewegen qua design. Denk aan het ontwerpen van producten voor zowel hun eigen collectie als voor derden. Maar bijvoorbeeld ook het maken van illustraties is iets waar ze hun handen niet voor omdraaien. Of wat te denken van interieurs of tentoonstellingen? Sander en Marijke zijn van alle markten thuis.

" Wij zijn verzamelaars. Eigenzinnige dingen die we op ongewone plaatsen vinden, inspireren ons. We houden ervan om materialen en objecten te combineren die op het eerste gezicht niet overeenkomen. "

Onze designers

Maak kennis met de designers van Heeej.nl . Elke ontwerper heeft zijn eigen benadering met betrekking tot de vormgeving. Ook de werkwijze wijkt onderling af. Lees hieronder er alles over.