Bestellingen van 12 t/m 15 augustus verzenden we op 16 augustus i.v.m. vakantie
Snelle levering - Vanaf € 75 gratis verzending

Lees alles over design vazen

Waarom een design vaas?

Bijzondere design vazen mogen in geen elk interieur ontbreken. Gevuld met een kleurige bos bloemen brengen ze direct leven én sfeer in huis. En wat nou zo leuk is: ze passen in elke ruimte van het huis: natuurlijk in de woonkamer en de keuken. Maar wat te denken aan een subtiel bloemetje in de hal? De meeste entrees zijn niet heel groot maar dat kun je eenvoudig oplossen met een wandvaasje. Ook een klein vaasje met een enkel bloemetje op je slaapkamer is fijn. Het geeft een natuurlijk accentje en straalt rust uit. Heb je logees? Gasten voelen zich echt heel welkom als er een bloemetje op hun kamer staat. Op de badkamer misstaat een grotere design vaas met een fraaie tak niet. In de zomer maak je terras helemaal af met een flink veldboeket op tafel. Overigens zijn sommige designvazen zo bijzonder dat ze zonder bloemen al een prachtig object voor je interieur zijn.

Welke design vaas kiezen?

Je kunt nooit genoeg vazen in huis hebben. Elke bos bloemen vraagt een andere design vaas. De ‘veldboekettentrend’ waarbij er verschillende kleurrijke bloemen in diverse hoogtes worden gebruikt en er minder takken in een vaas staan, vraagt een hogere vaas met een niet al te wijde hals. Heb je een mooie tak zoals van een magnolia, dan is een lang slank exemplaar een goede match. Wil je een gedekte tafel mooi aankleden, kies dan juist voor lage kleine vaasjes zodat de bloemen geen storende factor zijn tijdens het gesprek met je tafelgasten. Buiten kies je een wat bredere stevige vaas die niet zomaar omwaait.

Past een design vaas alleen in een modern interieur?

Hier kunnen we heel duidelijk over zijn: het antwoord is nee. We geven een aantal voorbeelden: Klassiek gecombineerd met modern is echt een perfecte combi. Door deze 2 verschillende stijlen met elkaar te mixen valt juist die mooie antieke kast extra op en krijgt die strakke vaas de aandacht die het verdient. Hou je van Industrieel? Kies dan een design vaas met een wat meer stoere en/of technische uitstraling zoals de Gear vazen van Floris Hovers. Liever Hotel Chic? Daar past een exemplaar met een meer glamourace uitstraling bij. Een goed voorbeeld zijn de Bole vazen van Truly Truly. Deze hebben een mooie glanzende textuur aan de buitenzijde. Ga je voor romantisch? Ook daar zijn volop mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de porseleinen handbeschilderde vazen van Harm & Elke. Bij een landelijke stijl kies je voor een vaas met een natuurlijke look, bijvoorbeeld gemaakt van hout. De duurzame Restwood vazen van Magriet Foolen zijn daarom heel geschikt. Retro? Bohemian? Vintage? Denk dan eens aan een mooie kleurige glazen vaas. In de collectie van Studio About vind je ze in allerlei soorten en maten.

Onnodig om te zeggen dat uiteraard in alle moderne woonstijlen zoals Minimalistisch, Scandinavisch, Basic, Pop het overgrote deel van alle design vazen passen. Natuurlijk gaat het ook om persoonlijke smaak en past zelfs binnen de moderne stromingen de ene vaas beter dan de andere. Heb je een interieur met speels Pop? Dan past daar beter een My Super Hero vaas bij dan bij een minimalistische inrichting. Voor laatstgenoemde zouden we bijvoorbeeld de Dual vazen van Kristina Dam adviseren.

Waarom noemt Heeej vazen ‘design vazen’?

We doen dat om dat dit veel beter de lading dekt. Er zijn duizenden vazen verkrijgbaar maar het grootste deel mag niet het label design dragen. Wat houdt design dan in? Naar onze mening zijn er verschillende dingen die samen het design vormen:

  1. Er is een heel ontwerpproces aan vooraf gegaan. In de meeste gevallen gebeurt dit door een ontwerper die daarvoor een speciale opleiding voor gedaan heeft. Er zijn eindeloos veel modellen gemaakt en materiaalstudies gedaan. Ook de kleuren worden met zorg uitgekozen. De periode van idee tot eindproduct is vaak erg lang.
  2. Het ontwerp van een design vaas is authentiek en origineel. Het is geen afgeleide van een bestaande vaas. De originaliteit hoeft niet alleen in de vormgeving te zitten, maar kan ook door materiaalgebruik. Vazen hoeven echt niet altijd alleen van glas of keramiek te zijn. Kijk maar eens naar de Restwood vazen van Margriet Foolen. Zij gebruikt restanten hout om een vaas van te maken.
  3. Design heeft ook de term ‘modern’ in zich. Een antieke vaas noem je geen design vaas.
  4. Een goed ontworpen design vaas doorstaat alle trends. Ze is tijdloos, raken niet snel uit de mode. De echte pareltjes krijgen na jaren de kwaliteit ‘design klassieker’ toebedeeld.
  5. Als laatste verwacht men van het woord ‘design’ dat het van een hoogwaardige kwaliteit is.

Aan een design vaas hangt vaak wel een hoger prijskaartje maar dat is begrijpelijk na de bovenstaande uitleg. Vooral ook als het object dan ook nog eens met de hand wordt gemaakt in kleinere oplages. Zo’n proces is ontzettend arbeidsintensief en kost heel veel tijd en moeite. Echt heel anders dan bij volledig geautomatiseerd industrieel productieproces waarbij vazen in grote aantallen van de lopende band rollen.