Opossum by Uwe Sinnig

Uwe Sinnig is de eigenaar van het Duitse Opossum. Hij is bovendien de ontwerper van de meeste producten uit zijn assortiment. Zijn handschrift is minimalistisch van aard. Uwe houdt bijvoorbeeld van de modernistische Bauhaus stijl die je terug ziet in veel van zijn ontwerpen.

In de Heeej collectie vind je vooral de vogelvoederstations. Alles is in Duitsland geproduceerd in kleinere oplages. Natuurlijk werkt men met moderne technieken zoals lasersnijden, want met dik materiaal zoals gebruikt bij de vogelhuizen, zou met de hand uitsnijden eigenlijk niet mogelijk zijn. Maar bij de afwerking komt altijd nog veel handwerk kijken.

Misschien zijn de vogelvoederstations een 'vreemde eend in de bijt' binnen Heeej. Maar we hadden heel veel redenen om er voor te gaan: 1. We zijn namelijk al jarenlang fan van dit merk. 2. We houden van vogels in de tuin 3. Er zijn bijna geen hoogwaardige design vogelhuizen op de markt. Oubolligheid floreert en dat wil je niet in een moderne tuin. 4. Als laatste argument: de producten van Opossum zijn nog maar nauwelijks in Nederland bekend.

Daarom dus!

Terug naar de collectie van Opossum