Even voorstellen

Wie zijn de mensen achter Heeej?

Heeej is geen grote organisatie. We runnen de webwinkel met z'n drietjes. We vinden het wel prettig zo'n klein team want we houden van korte lijntjes en een persoonlijke benadering. We stellen ons graag kort aan je voor.

Ilse Bouwens

In 2020 afgestudeerd van de opleiding Arts & Crafts Willem de Kooning. Ilse is de jongste van het team. Zij ontwerpt producten en kan eindeloos bezig zijn met schetsen en modellen maken. Naast het ontwerpen, zorgt ze voor de fotografie en styling. Ook voor de social media berichten is zij verantwoordelijk. Ilse is het gezicht van Heeej.nl en daarom loopt het meeste contact via haar.

Ilse: "Bij Heeej vind je tijdloze objecten waar je jaren van kunt genieten. Het zijn pareltjes die je niet vaak tegenkomt. Daarom is onze collectie klein, maar héél fijn!

Anna van Dongen - Bouwens

Inderdaad familie van Ilse en getrouwd met Hans (zie hieronder). Hans en Anna waren tot medio 2017 eindverantwoordelijk voor een groothandel in moderne woonaccessoires en gift items. Het bloed kruipt dus waar het niet gaan kan... Binnen Heeej helpt ze op de achtergrond mee aan bijvoorbeeld de website / webshop en de inkoop.

Anna: "Er is een enorme overproductie en daarom ben ik van mening dat we het ons niet meer kunnen veroorloven verspillend bezig te zijn. Het kleinschalige en het kwalitatief hoogwaardige dat het Heeej concept omarmt, is veel milieuvriendelijker. Ik ben blij dat we op onze manier een positief signaal kunnen afgeven."

Hans van Dongen

In de 80er jaren (van de vorige eeuw!) ontwierp Hans de eerste woordklok ter wereld. Een klok dus die de tijd in woorden weergaf. In die tijd spectaculair. Binnen Heeej.nl is hij verantwoordelijk voor de logistiek en zorgt hij dat alles op rolletjes loopt. Ook niet onbelangrijk: hij heeft twee rechterhanden die bijna alles voor elkaar krijgen. Hans houdt van netwerken en is een kei in plannen.

Hans: "Het idee achter Heeej is een logisch gevolg van de ontwikkelingen op dit moment qua maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Ik vind het op z' n minst opmerkelijk dat er nog niet een gelijkwaardige webwinkel zoals Heeej te vinden is."

Heeej - Art, Craft & Design

Waar komt de naam Heeej vandaan?

Het idee achter de naam van Heeej is simpel: het klinkt gewoonweg zo lekker en door zijn eenvoud blijft het goed hangen. Het heeft bovendien een bepaalde positiviteit in zich: Heeej, wat fijn jou weer eens te zien. Of Heeej, we hebben bijzonder nieuws voor je. Voor ons gevoel zit er ook vaart in de naam. Om dit extra te accentueren hebben we er voor gekozen de naam in het logo cursief te gebruiken. Het laatste argument voor de naam Heeej is dat het ook internationaal goed inzetbaar is. De letters van Heeej zijn dus geen afkorting van iets. Nee het is gewoon Heeej!

Dan de subtitel Art, Craft en Design. Waarom we voor een Engelse ondertiteling hebben gekozen? We hebben de ambitie in de toekomst internationaal te gaan en dan is dit dus alvast een logische stap. 

Design

De subtitel per onderdeel verklaard.

Laten we met het laatste woord beginnen 'Design', het Engelse woord voor 'ontwerp' of als werkwoord 'ontwerpen'. In het Nederlands betekent het echter meer dan alleen 'ontwerp'. Het heeft ook de termen 'modern', 'hoogwaardig' en 'goede vormgeving in zich'. Dat is het nou ook precies voor Heeej. Je vindt in ons assortiment geen laffe kopieën; er is een lang ontwerpproces aan vooraf gegaan. De producten zijn modern en van een hoge kwaliteit.

Craft

Een heel belangrijk onderdeel van ons concept

Het plaatje van Heeej is echter niet compleet zonder de woorden 'Art' en 'Craft'. Buiten het uitzonderlijke design zijn de artikelen geheel of gedeeltelijk handmatig gemaakt. 'Craft' staat voor 'ambacht' of 'handwerk'. In feite is het gespecialiseerd handwerk dat de maker zich eigen heeft gemaakt om iets op kleine schaal te produceren. Neem bijvoorbeeld de vazen van Harm & Elke en Jasmin Djerzic. De handelingen van het maken van de mallen, het gieten van de klei, het afbakken en glazuren zijn ingewikkeld en kan alleen door ervaren mensen gedaan worden. In dit geval door de ontwerpers zelf. Bij Cor Unum wordt het ambacht van het keramiek gieten door vakmensen, gecombineerd met afwerken, zoals schuren, door mensen van de sociale werkvoorziening. Ook het met de hand blazen van glas en het snijden van objecten uit hout eist vakmanschap. Logisch gevolg van het ambachtelijke proces is dat je bij Heeej geen producten ziet die in zeer grote aantallen van de lopende band lopen. Ze zijn eerlijk en met veel aandacht en passie gemaakt.

Art

Art: het puntje op de 'i' van Heeej

De laatste pijler van Heeej is 'Art'. Kunst is een ambacht dat bedoeld is om de zintuigen te prikkelen. Kunst kan je zelfs ontroeren door de schoonheid. In onze collectie vind je objecten die echt onder de noemer 'kunst' vallen zoals de ontwerpen van Olav Slingerland. Regelmatig exposeert hij in art galleries en is zijn werk in musea te zien.

Natuurlijk mag je niet al het design kunst noemen. Toch zie je bij Heeej zeker producten die een kunstzinnige vormgeving hebben. Ze gaan richting kunst en zijn dus verleidelijk mooi...

Daarom dus Heeej Art, Craft & Design. Wij denken dat de naam en de subtitel staan als een huis en duidelijk maken dat de collectie uniek is in zijn soort.

Waar zit Heeej?

We zijn gevestigd in een fijn verzamelbedrijfsgebouw in het Brabantse Heesch. De bedoeling is dat hier de werkplaats van Ilse gaat komen en we er een showroom maken waar onze klanten de producten op afspraak ook live kunnen zien. Voor de toekomst hebben we de ambitie de tak ART verder uitbouwen. Daar hebben we nu al zin in!

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van Heeej? Laat dan je mailadres achter in de footer van deze pagina.

Ga voor onze bedrijfsgegevens naar de contactpagina .

naar contactpagina