Bestellingen van 12 t/m 15 augustus verzenden we op 16 augustus i.v.m. vakantie
Snelle levering - Vanaf € 75 gratis verzending
Search
Close this search box.

Design made with passion for people and nature

Heeej heeft zich als doel gesteld iedereen kennis te laten maken met modern maar duurzaam, en /of ambachtelijk gemaakt design. Duurzaam design maakt de wereld mooier. En dat zeker niet alleen vanuit het oogpunt van vormgeving.
Ervaar hoe wij dit aanpakken en hoe jij zelf ook kunt bijdragen.

Help de vogels, de mensen én de oceaan

Vogelhuizen brengen de natuur dichter bij de mens. Maar daarnaast probeert Ilse qua materiaal ook verantwoorde keuzes te maken.

Zo is het kunststof deel van het Cactus vogelhuisje gemaakt in Thailand van 50% gerecycleerde visnetten en 50% gerecycleerd nylon. Deze visnetten worden bij lokale vissers opgehaald. Ze ontvangen daarvoor een tegemoetkoming. De voordelen zijn groot: afgedankte visnetten belanden niet meer in zee. Bovendien krijgen de vissers zo nog een kleine aanvulling op hun inkomen.

Milieuvriendelijke bomen

Voor de ring van de Cactus is gekozen voor hout van de Rubberboom dat voor een langere houdbaarheid is behandeld met een matte lak. Het gebruik van dit hout is heel milieuvriendelijk. De rubberboom geeft voordelen aan de mens gedurende zijn hele leven en zelfs nog na zijn dood. Tijdens zijn ongeveer 30-jarig bestaan produceert hij namelijk latex. Zodra de latexopbrengsten laag worden, hakt men de boom om en gebruikt men het hout om allerlei dingen van te maken. Uiteraard worden er gelijk nieuwe rubberbomen geplant.

Snelgroeiend bamboe

De Happy Houses en de bamboe serie zijn vervaardigd van bamboe. Het is milieuvriendelijk en duurzaam. Bamboe is namelijk een van de snelst groeiende planten van onze planeet. Het kan wel een meter per etmaal groeien! Bamboe staat bovendien bekend om haar hardheid
Bijenhotel high end is een hotel voor wilde bijen. Gemaakt van cortenstaal.

Design maakt het leven mooier...

Ilse: “Ik vind het belangrijk me te omringen met design dat ertoe doet “. Heeej gelooft in producten die goed zijn voor mens én natuur. Zo dragen we ons steentje bij aan een duurzame wereld waarin mens, dier en natuur in harmonie kunnen samenleven.
Bijenhotel high end is een hotel voor wilde bijen. Gemaakt van cortenstaal.
Ilse showt hier trots haar ontwerp: het bamboe vogelhuis fly-inn wand model

Help mee om onze wereld groener te maken

Het hedendaagse landschap wordt gedomineerd door gebouwen en beton. Hierdoor vinden vogels steeds moeilijker geschikte nestplaatsen en het juiste voedsel.

Onze hoogwaardige vogelhuizen bieden een perfecte broedplek aan verschillende soorten vogels. Ze staan prachtig in een moderne tuin of op een hip dakterras en hebben echt een grote aantrekkingskracht op onze gevleugelde vrienden. En wat zo leuk is: Je doet jezelf er ook een groot plezier mee want ze zijn prachtig om te zien! Dat wordt genieten. Zo wel voor de vogels als voor jou

Naast nestplaatsen spelen voederhuisjes een belangrijke rol in het ondersteunen van de lokale vogelpopulatie. Met een voederstation zorg je ervoor dat de vogels altijd toegang hebben tot voldoende voedsel. Zo creëer je een plek waar vogels kunnen uitrusten, bijtanken en genieten van de gastvrijheid die jij ze biedt.
Ilse showt hier trots haar ontwerp: het bamboe vogelhuis fly-inn wand model

Geniet langer, kies duurzaam

Koop producten met een verhaal en geen anonieme dertien in een dozijn spullen. Als je weet wie de ontwerper en/of de maker is en hoe het gemaakt is, dan zal je trots zijn op de keuze van je aankoop. Je realiseert je dat je iets bijzonders hebt aangeschaft waar je heel lang van gaat genieten.

Ongemerkt maak je met deze beslissingen zelf deel uit van een duurzame oplossing: doordat je bewuster shopt stap je weg van een wegwerpmaatschappij.

Heeej heeft duurzame keuzes gemaakt in haar concept. Doe je ook mee?

Heeej making birds, butterflies and people happy