Bestellingen van 12 t/m 15 augustus verzenden we op 16 augustus i.v.m. vakantie
Snelle levering - Vanaf € 75 gratis verzending
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Op zoek naar een moderne insectenhotels? Dan ben je bij Heeej.nl aan het goede adres. Met deze luxe en duurzaam geproduceerde insectenhotels draag je actief bij aan de bescherming van vlinders en  wilde bijen én de biodiversiteit in je tuin!

Door o.a. klimaatverandering, gebruik van pesticiden en gebrek aan de juiste voedselbronnen is zeker de helft van de wilde bijen met uitsterven bedreigd. Je kunt bijen helpen door bijvoorbeeld bijvriendelijke bloemen en planten te zetten, geen gif te gebruiken of door het gras wat minder vaak te maaien. Maar ook door ze nestgelegenheid te bieden. Met een bijenhotel help je ze dus echt.

Zodra het wat kouder wordt (vanaf ca. eind september) gaan veel voorkomende vlinders zoals de Dagpauwoog, Kleine Vos en de Citroenvlinder in een winterslaap. Omdat zij niet als rups of pop maar gewoon als vlinder overwinteren, zijn dit de allereerste vlinders die je in het vroege warme voorjaar ziet rondfladderen. Ook de bekende Atalanta overwintert als vlinder, maar deze soort houdt geen echte winterslaap.

Deze vlinders zoeken daarom schuilplaatsen waar ze de winter kunnen overleven. Door de steeds verregaande verstedelijking wordt dat steeds lastiger. Je maakt deze gracieuze insecten dus echt blij met een mooi Vlinderhuisje. Vul het huis eventueel met wat dorre blaadjes en fijne takjes. Dan is hun bedje gespreid en voelen ze zich nog meer thuis!

Bijenhotels en vlinderhuisjes hoef je niet schoon te maken. Bijen metselen de gangen dicht. Daarachter brengen de larven de winter door. En als de jonge bijtjes er klaar voor zijn, maken die de buisjes van binnenuit weer open. Een vlinder maakt geen nestje, deze houdt alleen zijn winterslaap en daardoor wordt het huisje niet echt vies.