Snelle levering - Vanaf € 75 gratis verzending

Design met een goed gevoel

Heeej heeft zich als doel gesteld iedereen kennis te laten maken met modern maar duurzaam, en /of ambachtelijk gemaakt design. Duurzaam design maakt de wereld mooier. En dat zeker niet alleen vanuit het oogpunt van vormgeving.
Ervaar hoe wij dit aanpakken en hoe jij zelf ook kunt bijdragen.

Kleinschalig en ambachtelijk gemaakt

Heeej werkt alleen samen met ontwerpers die bewuste keuzes hebben gemaakt in het maakproces. Ze willen af van vervuilende overproductie. Weg van een verspillende wegwerpmaatschappij. Ze vervaardigen de artikelen in kleine series. Ambachtelijk maar met moderne knowhow. Een mooi gevolg daarvan is dat de verspilling van grondstoffen minimaal is.

Vaak worden de objecten zelfs naar gelang de vraag gemaakt. Dat resulteert in producten die bijzonder zijn, want je komt ze zeker niet elke dag tegen.
Het Nederlandse Handed By is verantwoordelijk voor het ontwerp van de Spire planter bloempotten. Ze werken direct samen met vrouwen in Vietnam die bijverdienen met het weven in huis eigen huis.

Maatschappelijk verantwoord

Vaak werkt de designer zelf mee in het maakproces. Soms is er gekozen voor samenwerking met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Diverse ontwerpers laten lokaal in kleine werkplaatsen produceren. Anderzijds zijn er initiatieven die mensen in ontwikkelingslanden de kans geven thuis geld bij te verdienen. Dus zonder geldverslindende tussenpersonen.

De verdiensten komen direct bij de makers zelf terecht. Van kinderarbeid of misstanden in grote fabrieken is daardoor geen sprake. De producten van Heeej zijn dus fair en verantwoord gemaakt.
Het Nederlandse Handed By is verantwoordelijk voor het ontwerp van de Spire planter bloempotten. Ze werken direct samen met vrouwen in Vietnam die bijverdienen met het weven in huis eigen huis.

Slow is meer dan okay

De snelheid van produceren, consumeren en wegwerpen is enorm geworden. Door te kiezen voor een kleinschalig maakproces schakel je als vanzelfsprekend een tandje terug qua tempo.

Het ambachtelijke maakproces van de meeste Heeej artikelen is namelijk zeer arbeidsintensief. Zo is de weg van klei tot vaas lang en kan er bovendien onderweg van alles misgaan.

Eerlijke & originele producten

Omdat Heeej direct met de ontwerpers en/of makers samenwerkt, ben je er zeker van dat je niet te maken krijgt met producten van copycats die hun brood verdienen over de rug van een ander. Ons assortiment is puur en bevat dus geen laffe kopieën.

De collectie valt juist op door de moderne, originele en soms kunstzinnige vormgeving. Ze doorstaan daardoor trends, ze zijn nooit in of uit de mode maar juist tijdloos. Je kunt er een leven lang plezier van hebben.

Met liefde voor de natuur

Wij van Heeej houden van de natuur. Daarom vind je in onze collectie veel producten die op een of andere manier een link hebben met de natuur. De moderne vogelhuisjes zijn daar een goed voorbeeld van. Met voederplaatsen en nestkastjes helpen we de vogels die in ons verstedelijkt en landbouw-intensieve land steeds meer moeite krijgen met het vinden van voedsel en nestmateriaal. Maar ook het assortiment vazen en bloempotten laten zien dat we ‘nature lovers’ zijn. Met levend groen haal je direct de natuur in huis.

We houden bovendien van objecten met een dier in de hoofdrol: we hebben lampen in de vorm van konijnen, houten pinguïns, klokken met ganzen, vissen of zwaluwen en ga zo maar door.

Geniet langer, kies duurzaam

Koop producten met een verhaal en geen anonieme dertien in een dozijn spullen. Als je weet wie de ontwerper en/of de maker is en hoe het gemaakt is, dan zal je trots zijn op de keuze van je aankoop. Je realiseert je dat je iets bijzonders hebt aangeschaft waar je heel lang van gaat genieten.

Ongemerkt maak je met deze beslissingen zelf deel uit van een duurzame oplossing: doordat je bewuster shopt stap je weg van een wegwerpmaatschappij.

Heeej heeft duurzame keuzes gemaakt in haar concept. Doe je ook mee?

Heeej, met de kracht van ambacht