Bestellingen van 12 t/m 15 augustus verzenden we op 16 augustus i.v.m. vakantie
Snelle levering - Vanaf € 75 gratis verzending
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Design Vogelhuisjes

Je helpt vogels echt met het ophangen van een vogelhuisje. Konden ze vroeger bijvoorbeeld in gaten en kieren van daken hun nestjes bouwen, met onze moderne woningbouw is dat echt niet meer mogelijk.

Door de oprukkende verstedelijking verdwijnen bovendien steeds meer natuurlijke nestplaatsen. Hang dus een (of een paar) nestkastjes op.

Een goed vogelhuisje heeft een degelijke constructie, heeft weinig kieren en is goed schoon te maken. Koop geen huisje met een zinken dak. Door de zon wordt het van binnen zo warm dat jonge vogels kunnen verbranden en verdrogen.

De beste vogelhuisjes zijn van natuurlijke materialen zoals hout of kurk. Maar ook beton en steengoed zijn perfect. Deze nestkasten isoleren goed en bereiken in het voorjaar daardoor eerder de geschikte temperatuur voor broeden. Een vogel begint daardoor eerder met een nest. Dit vergroot de kans op een tweede of derde legsel per jaar.

Uiteraard wil het oog in je tuin ook wat. Kies daarom eens voor een origineel vogelhuisje zoals de bijzonder vormgegeven exemplaren van Cor Unum. Handgemaakt in Nederland door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Heel bijzonder zijn de vogelhuisjes & voederhuisjes in één van Wildlife garden. En kijk ook eens naar de vrij hangende houten nestkastjes Neighbirds van Utoopic. Deze hang je solitair of in een set van 2 stuks op.

Je kunt een vogelhuisje het hele jaar ophangen. Maar waarschijnlijk krijg je niet direct bewoners. In het najaar gaan vogels al op zoek naar geschikte plekjes voor een nest. Zorg dat het dan in ieder geval hangt. Het wordt namelijk ook gebruikt om te schuilen tegen regen en kou en als overnachtingsplaats in de winter. Als een vogeltje zo nu en dan al in het najaar in jouw nestkast overwintert, heb je grote kans dat deze in het voorjaar terugkomt om zijn nestje te bouwen.

Lees ook eens onze blog met tips over het ophangen van vogelhuisjes.