Bestellingen van 12 t/m 15 augustus verzenden we op 16 augustus i.v.m. vakantie
Snelle levering - Vanaf € 75 gratis verzending
Search
Close this search box.

Piso vaas Large – Olav Slingerland

De Piso vaas large is ontworpen en handgemaakt door Olav Slingerland. De hoge vaas heeft een lange slanke hals en is daardoor perfect voor een mooie (bloesem)tak of enkele bloemen. De design vaas is er in 2 maten en 3 kleuren die zich fraai laten combineren.

Kenmerken Piso vaas large:

 • moderne vaas met lange slanke hals
 • glazuur in vrolijke kleuren aan de binnenkant
 • mat wit aan de buitenzijde
 • hoog model van ca. 43,5 cm
 • voor solitaire bloemen of takken
 • ook zonder bloemen een mooi decoratief object
 • tof om te combineren met de Piso Medium
 • handgemaakt in kleine oplages
 • ontwerper & maker: Olav Slingerland

87,50 incl. btw

Extra informatie over Piso vaas Large – Olav Slingerland

BESCHIKBAAR VIA NABESTELLING
Dit product is momenteel niet op voorraad maar komt naar verwachting rond weer binnen. Je kunt wel alvast een exemplaar reserveren. Dat is best slim om te doen omdat het maar in kleine oplages- wordt gemaakt.

BESTEL NU MAAR BETAAL LATER
Zo werkt het: Maak je bestelling zoals je dat normaal ook zou doen, maar kies bij ‘Betaling’ voor ‘directe bankoverschrijving’. Je hoeft dan het bedrag pas aan ons over te maken zodra het klaar staat voor verzending. We sturen je uiteraard van te voren even een berichtje.

Piso vaas – large

Bloemen komen optimaal tot hun recht in deze handgemaakte Piso vaas met gebogen hals large van de Brabantse ontwerper Olav Slingerland. Het onderste gedeelte van de design vaas is rechthoekig terwijl de hals juist een ronde gebogen vorm heeft en iets uitloopt aan de bovenzijde. De hoek waarin de hals gezet is kan voor iedere vaas iets afwijken want Olav maakt elke vaas met de hand. Dit zorgt voor een extra speels effect als je er een paar bij elkaar zet. De binnenzijde is voorzien van glanzend glazuur in diverse vrolijke kleuren. De buitenzijde is altijd in mat wit. De vaas met gebogen hals is niet geschikt voor grote boeketten maar juist bedoeld voor 1 of enkele takken. Tip: Piso is er in 2 maten en 3 kleuren. Zet een paar vazen bij elkaar. Het effect is een speels ‘boeket van vazen’.

Extra informatie over het ontwerp & maakproces

Olav Slingerland, ontwerper & keramist, studeerde af aan de Design Academy in Eindhoven. Hij raakte daar enthousiast over de mogelijkheden van het gieten van klei en het keramische proces. Door het toepassen van gietmallen kunnen kleine series worden geproduceerd die nog steeds de hand van de maker laten zien. Geen massaproductie dus, maar juist persoonlijke aandacht voor het product. Het proces is dan ook zeer arbeidsintensief en Olav Slingerland, de ontwerper, doet alles alleen in zijn atelier in een sfeervolle oude boerderij in Lith. Tijdens ons bezoek nam hij ons mee in alle fases van het gieten, bakken, schuren, spuiten en afbakken. We zijn echt onder de indruk van de aandacht die hij aan elk item besteed. De passie die hij voor zijn keramiek heeft betaalt zich uit in prachtige eindproducten. Zijn werk bevindt zich op de grens van vormgeving en kunst. Regelmatig exposeert hij in galeries en is zijn werk bijvoorbeeld ook in het keramiekmuseum in Leeuwarden te vinden.

Materiaal & kleur
aardewerk met glazuur
buitenzijde wit
binnenzijde rood, geel of blauw

Formaat:
11 x 11 x H43,5 cm

GRATIS verzending vanaf € 75 in Nederland en België 

VERZENDKOSTEN

Bestellingen binnen Nederland

 • Vanaf € 75 betaal je geen verzendkosten
 • Tot € 75 betaal je € 6,50

 

Bestellingen naar België:  

 • Vanaf € 75 betaal je geen verzendkosten. 
 • Tot € 75 betaal je € 7,95

 

Shipment costs to other countries in Europe: 

 • Germany: € 10,00
 • France € 17,00

Do you like to have an order delivered to an other country than mentioned above? Please contact us via info@heeej.nl and we will calculate the shipping costs for you.

olav Slingerland is een keramist. Hij ontwerpt en maakt moderne accessoires helemaal zelf in zijn atelier in Lith.

Olav Slingerland

Olav Slingerland volgde zijn opleiding aan de Design Academy in Eindhoven. Daar werd hij gegrepen door de mogelijkheden van het gieten van klei. Door het werken met gietmallen kon hijzelf kleinschalig produceren. Het proces is zeer arbeidsintensief en Olav doet alles alleen in zijn atelier in een sfeervolle oude boerderij in Lith.Tijdens ons bezoek nam hij ons mee in alle fases van het gieten, bakken, schuren, spuiten en afbakken. We zijn echt onder de indruk van de aandacht die hij aan elk item besteed. De passie die hij voor zijn keramiek heeft betaalt zich uit in prachtige eindproducten.Zijn keramiek is minimalistisch van aard. Ook qua kleurgebruik lijkt hij spaarzaam omdat de objecten aan de buitenzijde meestal wit zijn. Aan de binnenzijde of als kleine accenten, spatten de kleuren er echter vanaf.De meeste producten uit zijn collectie zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook als gebruiksobject inzetbaar zoals de vazen en schalen. Maar hang je een serie van zijn kommen aan de muur dan heb je een kunstobject waar je U tegen zegt.

Heeej, dit is ook mooi