Bestellingen van 12 t/m 15 augustus verzenden we op 16 augustus i.v.m. vakantie
Snelle levering - Vanaf € 75 gratis verzending
Search
Close this search box.

Bole design vaas Medium – Cor Unum

De Bole design vaas Medium heeft een bijzonder reliëf aan de buitenzijde. Door een speciale glazuurtechniek heeft de vaas een prachtige glans. Tel daar de vorm en het formaat bij op en je hebt een vaas die niet mag ontbreken in je interieur.

Kenmerken Bole design vaas medium:

 • moderne vaas met bijzondere textuur
 • hoogte 33,5 cm
 • voor grote bossen bloemen of solitaire takken
 • gemaakt van porselein
 • ook in een Large wit verkrijgbaar
 • volledig handgemaakt in Nederland
 • iedere vaas is daardoor uniek

223,65 incl. btw

Extra informatie over Bole design vaas Medium – Cor Unum

BESCHIKBAAR VIA NABESTELLING
Dit product is momenteel niet op voorraad maar komt naar verwachting rond weer binnen. Je kunt wel alvast een exemplaar reserveren. Dat is best slim om te doen omdat het maar in kleine oplages- wordt gemaakt.

BESTEL NU MAAR BETAAL LATER
Zo werkt het: Maak je bestelling zoals je dat normaal ook zou doen, maar kies bij ‘Betaling’ voor ‘directe bankoverschrijving’. Je hoeft dan het bedrag pas aan ons over te maken zodra het klaar staat voor verzending. We sturen je uiteraard van te voren even een berichtje.

Bole design vaas medium

Deze porseleinen cilinder vaas Bole medium is 33,5 cm hoog. Door het gebruikte materiaal, porselein, en de afwerking heeft de Bole vaas verfijnd uiterlijk. De buitenkant van de Bole vaas heeft een heel bijzonder reliëf dat lijkt op de bast van een Eucalyptus boom. De cilindervorm is geïnspireerd op de stam van de boom. Overigens is de vaas niet exact rond. Dat verraadt het handwerk van deze prachtige design vaas. De vaas is geschikt voor een flinke bos bloemen of een losse tak. De Medium versie is leverbaar in geel en zachtroze. Het Large formaat is er alleen in wit.

Extra informatie over het ontwerp en maakproces

De porseleinen cilinder vaas Bole is ontworpen door Truly Truly. Het ontwerpbureau is in Rotterdam gevestigd maar de 2 oprichters van de studio, het echtpaar Joel en Kate Booy, komen beiden uit Australië. Voor het maakproces gingen ze een samenwerking aan met Stichting Cor Unum in Den Bosch. De Bole design vaas is gemaakt met gietmallen waardoor men op kleine schaal series kan worden produceren. Naden laten het gebruik van mallen zien. Heb je een vaas met een glad oppervlak dan schuurt men die oneffenheden gemakkelijk weg. Met een textuur zoals van de Bole vaas is dat veel lastiger. Doordat de mensen van Cor Unum elke vaas met engelengeduld en kleine mesjes tot in detail met de hand bijwerken, lukt het hen de textuur perfect door te laten lopen.

Bijzondere glazuurtechniek

Doordat het glazuur 2 kleuren bevat die subtiel van elkaar verschillen, lijkt die tint iets te veranderen als je vaas van dichtbij of veraf bekijkt. De kleur wordt in 2 lagen met de hand opgebracht: eerst draait men de vaas de ene kant op terwijl met het glazuur opbrengt om vervolgens het de andere kant op nogmaals te herhalen. Deze bijzonder manier van glazuren mixt de beide tinten en zorgt voor een mooie schittering. Vanwege het vele handwerk is elke vaas anders en in feite dus uniek.

Materiaal:
porselein – kleur geel of zachtroze – geglazuurd aan de buitenzijde

Formaat:
Ø17 x ca.H33,5 cm

GRATIS verzending vanaf € 75 in Nederland en België 

VERZENDKOSTEN

Bestellingen binnen Nederland

 • Vanaf € 75 betaal je geen verzendkosten
 • Tot € 75 betaal je € 6,50

 

Bestellingen naar België:  

 • Vanaf € 75 betaal je geen verzendkosten. 
 • Tot € 75 betaal je € 7,95

 

Shipment costs to other countries in Europe: 

 • Germany: € 10,00
 • France € 17,00

Do you like to have an order delivered to an other country than mentioned above? Please contact us via info@heeej.nl and we will calculate the shipping costs for you.

Cor Unum is een keramisch atelier in ‘s-Hertogenbosch. Met veel passie en vakmanschap vervaardigt men er prachtig keramiek van nationaal en internationaal gekende ontwerpers. De geschiedenis van Cor Unum – letterlijk: één van hart – gaat al meer dan 65 jaar terug.

Cor Unum

Cor Unum is een keramisch atelier in ‘s-Hertogenbosch. Met veel passie en vakmanschap vervaardigt men er prachtig keramiek van nationaal en internationaal gekende ontwerpers. De geschiedenis van Cor Unum – letterlijk: één van hart – gaat al meer dan 65 jaar terug.Maatschappelijk verantwoord ondernemen en Cor Unum kun je in één adem noemen. Het bedrijf heeft namelijk zijn wortels in de Sociale Werkvoorziening. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt vinden hier werk. Wat zij gezamenlijk als eindproduct neerzetten is uniek. De manier waarop Cor Unum dit doet is een voorbeeld voor het ondernemerschap van morgen: een wereld waarin  men commercieel ondernemen combineert met ideële doelstellingen. Duurzaam ondernemen in optima forma dus.Ze namen ons mee in het prachtige atelier in Den Bosch. Een vrijwilligster liet ons het hele proces zien. We keken mee hoe ze de mallen maakten. Staarden met respect naar de medewerkers die met engelengeduld, sponsjes, schuurpapier en kleine mesjes details in de objecten aanbrachten of lelijke randjes lieten verdwijnen. We waren verbaasd hoe ze de ovens met veel logistiek inzicht inlaadden en leerden dat sommige producten wel tot 5x toe in de oven gingen. Ook het glazuren is een ambacht dat alleen zeer ervaren mensen kunnen doen. De dame die wij spraken werkte er al zeker 40 jaar! Als je eenmaal bewust bent van het arbeidsintensieve traject van gietklei of porselein naar kant en klaar eindproduct, begrijp je dat ze geen grote voorraden kunnen houden en je vaak tot 4 weken moet wachten op een vaas of schaal. Maar dan heb je ook wat :-)

Heeej, dit is ook mooi