Bestellingen van 12 t/m 15 augustus verzenden we op 16 augustus i.v.m. vakantie
Snelle levering - Vanaf € 75 gratis verzending
Search
Close this search box.

Glazen Oliekaarsen (set van 2) – Studio About

Met deze sfeervolle design kaarsen heeft de architect Mikkel Lang Mikkelsen een moderne en nieuwe draai gegeven aan de klassieke kaars. Ze zijn namelijk gemaakt van glas en je vult ze eenvoudig met lampenolie!

Kenmerken glazen oliekaarsen (set van 2):

 • set van 2 glazen kaarsen van 21 cm hoog met rubber voet 2,2 cm
 • passen in de meeste standaard kandelaars
 • door rubber voet staan ze stevig
 • sfeervol en duurzaam alternatief voor gewone kaarsen
 • gevulde oliekaarsen branden 5 tot 8 uur
 • compleet geleverd met 4 glasvezellonten; brandduur 1000 uur per stuk
 • trechter voor het bijvullen van de olie bijgeleverd
 • lampenolie is exclusief
 • tijdloos Deens Design van Studio About
 • hand geblazen van hoogwaardig glas

34,97 incl. btw

Extra informatie over Glazen Oliekaarsen (set van 2) – Studio About

BESCHIKBAAR VIA NABESTELLING
Dit product is momenteel niet op voorraad maar komt naar verwachting rond weer binnen. Je kunt wel alvast een exemplaar reserveren. Dat is best slim om te doen omdat het maar in kleine oplages- wordt gemaakt.

BESTEL NU MAAR BETAAL LATER
Zo werkt het: Maak je bestelling zoals je dat normaal ook zou doen, maar kies bij ‘Betaling’ voor ‘directe bankoverschrijving’. Je hoeft dan het bedrag pas aan ons over te maken zodra het klaar staat voor verzending. We sturen je uiteraard van te voren even een berichtje.

Glazen oliekaarsen

Deze glazen kaarsen zijn eindelijk een duurzaam en mooi alternatief voor gewone kaarsen. Je vult ze heel eenvoudig met olie. Ze hebben de maat van ‘standaard’ kaarsen. Bij het branden blijft tot in tegenstelling van een gewone kaars, dit exemplaar in tact.

Vullen design kaarsen

Bij de levering zit  een klein kunststof trechtertje om de kaarsen te kunnen vullen. Dit doe je aan de bovenzijde bij het lont. Kies een kleurloze lampenolie van een goede kwaliteit die reuk- en roetvrij is. Een goed gevulde kaars kan ongeveer 5-8 uur continu branden. De duur hangt sterk af van de kwaliteit van de lampenolie.

Daarna bevestig je de lonten in de speciale glazen ’tuitjes’ die je bovenin de kaars steekt. Hiermee zakt het lont niet in de oliekaars. In elke verpakking zitten 2 van die tuitjes; voor elke kaars één.

Zodra er nog maar 3 à 4 cm olie in de glazen kaarsen zit, wordt de vlam kleiner. Dit omdat het lont dan de olie moeilijker absorbeert. Onze tip is om de kaarsen na elk gebruik weer even te vullen, dan kun je de volgende keer zorgeloos genieten én heb je bovendien de mooiste vlam.

Extra informatie over het maakproces

De Deense architect Mikkel Lang Mikkelsen van Studio About is de ontwerper van deze met de hand geblazen Oliekaarsen in een set van 2 stuks. In het kort werkt glasblazen als volgt: glas verhit men naar een hoge temperatuur zodat het dik-vloeibaar wordt. Daarna blaast men er lucht in zodat het materiaal gevormd kan worden. Alleen zeer ervaren glasblazers beheersen deze techniek tot in perfectie.
De kaarsen zijn gemaakt van hoogwaardig en oersterk borosilicaatglas. Dit is vele malen sterker dan gewoon glas en bestand is tegen grote temperatuurschommelingen. Het materiaal is krasvast en omdat het door en door gekleurd is, vervagen de heldere tinten niet. Vanwege het ambachtelijke maakproces kunnen de kleuren per productie iets qua tint afwijken. Ook het formaat kan ietwat variëren. Moet het glas een keertje worden schoongemaakt dan kan dat het beste met heet (of zelfs kokend) water met een beetje afwasmiddel.

GRATIS verzending vanaf € 75 in Nederland en België 

VERZENDKOSTEN

Bestellingen binnen Nederland

 • Vanaf € 75 betaal je geen verzendkosten
 • Tot € 75 betaal je € 6,50

 

Bestellingen naar België:  

 • Vanaf € 75 betaal je geen verzendkosten. 
 • Tot € 75 betaal je € 7,95

 

Shipment costs to other countries in Europe: 

 • Germany: € 10,00
 • France € 17,00

Do you like to have an order delivered to an other country than mentioned above? Please contact us via info@heeej.nl and we will calculate the shipping costs for you.

Mikkel Mikkelsen is de ontwerper van het DeenseStudio About

Studio About

Mikkel Mikkelsen en Soffy Dombernowsky hebben het Deense Studio About opgericht vanuit de ambitie om inspirerende ontwerpen te maken die compromisloos zijn qua materialen, kwaliteit en vormgeving. Ze streven naar tijdloos design: ze geloven in goed doordachte ontwerpen met vormen en materialen die voorbij trends en seizoenen leven en een tijdloze aantrekkingskracht hebben. Logisch gevolg hiervan is dat je niet elk seizoen een nieuwe collectie ziet.Duurzaamheid is een belangrijk thema. Dit gaat door tot in de verpakkingen. Ze zijn zo ontworpen dat ze zo min mogelijk ruimte innemen. Het materiaal is FSC / RESY gecertificeerd en volledig te recyclen. Overigens werken ze alleen met gecertificeerde fabrikanten samen.Studio About wil zowel consumenten als bedrijven inspireren om aandacht te besteden aan het milieu door duurzamere en kwaliteitsbewuste aankopen. Daarom creëren ze duurzaamheid en kwaliteit tegen een redelijke prijs. In het streven naar een verantwoorde ontwerpaanpak zijn ze een samenwerking aangegaan met Forest Nation. Door het planten van bomen proberen ze de gemaakte footprint te compenseren.

Heeej, dit is ook mooi