Bestellingen van 12 t/m 15 augustus verzenden we op 16 augustus i.v.m. vakantie
Snelle levering - Vanaf € 75 gratis verzending
Search
Close this search box.

Gear vaas – Cor Unum

Floris Hovers, de ontwerper van deze design vaas, houdt van auto’s. De Gear vaas is dan ook geïnspireerd op een motorblok. Dat komt terug in de details zoals de ‘schroefgaten’ en de enigszins stoere technische vorm.

Kenmerken Gear vaas:

 • iconische vaas geïnspireerd op een motorblok
 • speels maar ook stoer model met schroefgaten
 • geschikt voor een mooie bos bloemen
 • door de versmalde hals blijven bloemen rechtop
 • zware solide vaas
 • hoogte 31 cm
 • handgemaakt van keramiek
 • duurzaam gemaakt in NL

67,90 incl. btw

Extra informatie over Gear vaas – Cor Unum

BESCHIKBAAR VIA NABESTELLING
Dit product is momenteel niet op voorraad maar komt naar verwachting rond begin november 2021 weer binnen. Je kunt wel alvast een exemplaar reserveren. Dat is best slim om te doen omdat het maar in kleine oplages- wordt gemaakt.

BESTEL NU MAAR BETAAL LATER
Zo werkt het: Maak je bestelling zoals je dat normaal ook zou doen, maar kies bij ‘Betaling’ voor ‘directe bankoverschrijving’. Je hoeft dan het bedrag pas aan ons over te maken zodra het klaar staat voor verzending. We sturen je uiteraard van te voren even een berichtje.

Gear vaas

Floris Hovers, de ontwerper van deze Gear design vaas by Cor Unum, houdt van auto’s. De Gear vaas is dan ook geïnspireerd op een motorblok. Dat komt terug in de details zoals de ‘schroefgaten‘ en de enigszins stoere technische vorm. Het is ook een redelijk zwaar exemplaar. Met zijn hoogte van 31 cm is de design vaas geschikt voor de meeste bossen bloemen.

Extra informatie over het ontwerp & maakproces

De ontwerpen van Floris Hovers verrassend door hun ontwapenende eenvoud. Door een langdurig proces van reduceren blijft de essentie over: een bijna cartooneske compositie van vorm, constructie en kleur. Veel van zijn producten verraden een ietwat naïeve, speelse benadering. ‘Mijn ontwerpen moeten leesbaar en herkenbaar zijn.’ Voor de productie van de Gear design vaas werkt Hovers samen met Stichting Cor Unum in Den Bosch. Een groot deel van de medewerkers heeft een afstand tot de arbeidsmarkt.  De Gear design vaas is gemaakt van gietklei. Ze gieten de vloeibare klei in mallen waardoor op kleine schaal series kunnen worden geproduceerd. Nadat de klei droog is, wordt de vaas uit de mal gehaald en heel precies met mesjes, sponsjes etc. tot in detail met de hand bijgewerkt. Daarna gaat de vaas de oven in. Vervolgens gaat er een glazuurlaag op en dan weer de oven in. Het is een nogal bewerkelijk proces waardoor er geen grote voorraden zijn.

Materiaal & kleuren:
Aardewerk
Grijsgroen

Formaat:
25 x 13 x H31 cm

GRATIS verzending vanaf € 75 in Nederland en België 

VERZENDKOSTEN

Bestellingen binnen Nederland

 • Vanaf € 75 betaal je geen verzendkosten
 • Tot € 75 betaal je € 6,50

 

Bestellingen naar België:  

 • Vanaf € 75 betaal je geen verzendkosten. 
 • Tot € 75 betaal je € 7,95

 

Shipment costs to other countries in Europe: 

 • Germany: € 10,00
 • France € 17,00

Do you like to have an order delivered to an other country than mentioned above? Please contact us via info@heeej.nl and we will calculate the shipping costs for you.

Cor Unum is een keramisch atelier in ‘s-Hertogenbosch. Met veel passie en vakmanschap vervaardigt men er prachtig keramiek van nationaal en internationaal gekende ontwerpers. De geschiedenis van Cor Unum – letterlijk: één van hart – gaat al meer dan 65 jaar terug.

Cor Unum

Cor Unum is een keramisch atelier in ‘s-Hertogenbosch. Met veel passie en vakmanschap vervaardigt men er prachtig keramiek van nationaal en internationaal gekende ontwerpers. De geschiedenis van Cor Unum – letterlijk: één van hart – gaat al meer dan 65 jaar terug.Maatschappelijk verantwoord ondernemen en Cor Unum kun je in één adem noemen. Het bedrijf heeft namelijk zijn wortels in de Sociale Werkvoorziening. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt vinden hier werk. Wat zij gezamenlijk als eindproduct neerzetten is uniek. De manier waarop Cor Unum dit doet is een voorbeeld voor het ondernemerschap van morgen: een wereld waarin  men commercieel ondernemen combineert met ideële doelstellingen. Duurzaam ondernemen in optima forma dus.Ze namen ons mee in het prachtige atelier in Den Bosch. Een vrijwilligster liet ons het hele proces zien. We keken mee hoe ze de mallen maakten. Staarden met respect naar de medewerkers die met engelengeduld, sponsjes, schuurpapier en kleine mesjes details in de objecten aanbrachten of lelijke randjes lieten verdwijnen. We waren verbaasd hoe ze de ovens met veel logistiek inzicht inlaadden en leerden dat sommige producten wel tot 5x toe in de oven gingen. Ook het glazuren is een ambacht dat alleen zeer ervaren mensen kunnen doen. De dame die wij spraken werkte er al zeker 40 jaar! Als je eenmaal bewust bent van het arbeidsintensieve traject van gietklei of porselein naar kant en klaar eindproduct, begrijp je dat ze geen grote voorraden kunnen houden en je vaak tot 4 weken moet wachten op een vaas of schaal. Maar dan heb je ook wat :-)

Heeej, dit is ook mooi