Bestellingen van 12 t/m 15 augustus verzenden we op 16 augustus i.v.m. vakantie
Snelle levering - Vanaf € 75 gratis verzending
Search
Close this search box.

Drops design schaal plat 25 cm – Olav Slingerland

De Drops plat in de kleur blauw Ø 25 cm komt uit een serie schalen met een reliëf: het lijkt alsof er druppels op de design schaal liggen. Daarnaast verloopt de kleur van licht naar donker én gaat hoogglans glazuur over in mat. Prachtig kunstobject om neer te zetten of op te hangen.

Kenmerken Drops plat – 25 cm:

 • moderne schaal met bijzondere textuur
 • reliëf lijkt op druppeltjes
 • diameter 25 cm
 • mooi kunstobject om ergens neer te zetten
 • echt prachtig aan de wand
 • combineer ook eens met grote Drops schaal
 • handgemaakt door Olav Slingerland
 • op de achterzijde gesigneerd

91,00 incl. btw

Extra informatie over Drops design schaal plat 25 cm – Olav Slingerland

BESCHIKBAAR VIA NABESTELLING
Dit product is momenteel niet op voorraad maar komt naar verwachting rond weer binnen. Je kunt wel alvast een exemplaar reserveren. Dat is best slim om te doen omdat het maar in kleine oplages- wordt gemaakt.

BESTEL NU MAAR BETAAL LATER
Zo werkt het: Maak je bestelling zoals je dat normaal ook zou doen, maar kies bij ‘Betaling’ voor ‘directe bankoverschrijving’. Je hoeft dan het bedrag pas aan ons over te maken zodra het klaar staat voor verzending. We sturen je uiteraard van te voren even een berichtje.

Drops design schaal plat – 25 cm

Olav Slingerland ontwikkelde de Drops design schaal in een doorsnede van 25 cm, in samenwerking met ontwerpster Jacqueline Heidanus. Jacqueline is gespecialiseerd in dessin ontwerp. Samen hebben ze gezocht naar een manier om vanuit het materiaal en de techniek van het gieten, de schalen een tweede huid te geven. De platte Drops design schaal is prachtig om als kunstwerkje ergens neer te zetten. Drops is dubbelwandig gegoten met een opening aan de onderzijde waardoor ze ook aan de wand kunnen hangen. Solitair is de schaal aan de muur al een echte aandachtstrekker maar door de toevoeging van de tweede kleurvariant (kern licht) of het grotere formaat met verdiepte punt (35 cm) wordt dat effect nog eens extra versterkt.

Extra informatie over het ontwerp & maakproces

Olav Slingerland is ontwerper & keramist. Samen met Jacqueline Heidanus bewerkte hij handmatig de gietmal waardoor er een reliëf van druppels (Drops) ontstaat in verschillende patronen. In combinatie met de kleurverlopen in het glazuur ontstaan er unieke schalen met wisselende optische effecten. Elke schaal is met de hand gemaakt met gietklei. Door het toepassen van mallen kunnen kleine series worden geproduceerd die nog steeds de hand van de maker laten zien. Geen massaproductie dus, maar juist persoonlijke aandacht voor het product. Tijdens ons bezoek nam hij ons mee in alle fases van het gieten, bakken, schuren, spuiten en afbakken. We zijn echt onder de indruk van de aandacht die hij aan elk item besteed. De passie die hij voor zijn keramiek heeft betaalt zich uit in prachtige eindproducten. Subtiele oneffenheden zijn inherent aan het handwerk.

Materiaal:
aardewerk met glazuur

Kleur:
bovenzijde blauw/transparant.
Onderzijde mat wit

Formaat:
Ø25 x H4,5 cm

GRATIS verzending vanaf € 75 in Nederland en België 

VERZENDKOSTEN

Bestellingen binnen Nederland

 • Vanaf € 75 betaal je geen verzendkosten
 • Tot € 75 betaal je € 6,50

 

Bestellingen naar België:  

 • Vanaf € 75 betaal je geen verzendkosten. 
 • Tot € 75 betaal je € 7,95

 

Shipment costs to other countries in Europe: 

 • Germany: € 10,00
 • France € 17,00

Do you like to have an order delivered to an other country than mentioned above? Please contact us via info@heeej.nl and we will calculate the shipping costs for you.

olav Slingerland is een keramist. Hij ontwerpt en maakt moderne accessoires helemaal zelf in zijn atelier in Lith.

Olav Slingerland

Olav Slingerland volgde zijn opleiding aan de Design Academy in Eindhoven. Daar werd hij gegrepen door de mogelijkheden van het gieten van klei. Door het werken met gietmallen kon hijzelf kleinschalig produceren. Het proces is zeer arbeidsintensief en Olav doet alles alleen in zijn atelier in een sfeervolle oude boerderij in Lith.Tijdens ons bezoek nam hij ons mee in alle fases van het gieten, bakken, schuren, spuiten en afbakken. We zijn echt onder de indruk van de aandacht die hij aan elk item besteed. De passie die hij voor zijn keramiek heeft betaalt zich uit in prachtige eindproducten.Zijn keramiek is minimalistisch van aard. Ook qua kleurgebruik lijkt hij spaarzaam omdat de objecten aan de buitenzijde meestal wit zijn. Aan de binnenzijde of als kleine accenten, spatten de kleuren er echter vanaf.De meeste producten uit zijn collectie zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook als gebruiksobject inzetbaar zoals de vazen en schalen. Maar hang je een serie van zijn kommen aan de muur dan heb je een kunstobject waar je U tegen zegt.

Heeej, dit is ook mooi