Bestellingen van 12 t/m 15 augustus verzenden we op 16 augustus i.v.m. vakantie
Snelle levering - Vanaf € 75 gratis verzending
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Olav Slingerland

olav Slingerland is een keramist. Hij ontwerpt en maakt moderne accessoires helemaal zelf in zijn atelier in Lith.

Olav Slingerland volgde zijn opleiding aan de Design Academy in Eindhoven. Daar werd hij gegrepen door de mogelijkheden van het gieten van klei. Door het werken met gietmallen kon hijzelf kleinschalig produceren. Het proces is zeer arbeidsintensief en Olav doet alles alleen in zijn atelier in een sfeervolle oude boerderij in Lith.

Tijdens ons bezoek nam hij ons mee in alle fases van het gieten, bakken, schuren, spuiten en afbakken. We zijn echt onder de indruk van de aandacht die hij aan elk item besteed. De passie die hij voor zijn keramiek heeft betaalt zich uit in prachtige eindproducten.

Zijn keramiek is minimalistisch van aard. Ook qua kleurgebruik lijkt hij spaarzaam omdat de objecten aan de buitenzijde meestal wit zijn. Aan de binnenzijde of als kleine accenten, spatten de kleuren er echter vanaf.

De meeste producten uit zijn collectie zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook als gebruiksobject inzetbaar zoals de vazen en schalen. Maar hang je een serie van zijn kommen aan de muur dan heb je een kunstobject waar je U tegen zegt.

" Mijn werk bevindt zich op de grens van vormgeving en kunst. "

Bekijk het werk van Olav Slingerland

De platte Drops design schalen zijn prachtig om als kunstwerkje ergens neer te zetten. De schalen zijn dubbelwandig gegoten met een opening aan de onderzijde waardoor ze ook aan de wand kunnen hangen.‘Drops’ is een serie schalen met een reliëf: het lijkt alsof er druppels op de schaal liggen. Daarnaast verloopt de kleur van licht naar donker of omgekeerd én gaat hoogglans glazuur over in mat. Door de combinatie van deze 3 disciplines ontstaat er een interessant optisch beeld.
Drops design schaal plat 25 cm – Olav Slingerland
91,00 incl. btw
Opties selecteren
De witte Piso design vaas van Olav Slingerland heeft een basis met hoeken terwijl de uitlopende hals rond is.Zet eens 'een boeket van Piso vazen' bij elkaar. Echt prachtig om te zien.
Piso vaas Medium – Olav Slingerland
52,50 incl. btw
Opties selecteren
De Piso design vaas van Olav Slingerland is er in 2 maten.Ilse met de grote Piso Design vaas in haar handen. Hier wordt duidelijk hoe groot de vaas is.
Piso vaas Large – Olav Slingerland
87,50 incl. btw
Opties selecteren
Slow Motion is een tijdloos modern schaaltje met gekleurde binnenzijde. Gemaakt door Olav Slingerland.De witte Slow Motion kom is uitgevoerd met een contrasterende binnenzijde in kleurrijk hoogglans.
Slow Motion kom – Olav Slingerland
32,00 incl. btw
Opties selecteren

Onze designers

Maak kennis met de designers van Heeej.nl . Elke ontwerper heeft zijn eigen benadering met betrekking tot de vormgeving. Ook de werkwijze wijkt onderling af. Lees hieronder er alles over.