Bestellingen van 12 t/m 15 augustus verzenden we op 16 augustus i.v.m. vakantie
Snelle levering - Vanaf € 75 gratis verzending
Search
Close this search box.

Margriet Foolen

Margriet Foolen is de ontwerpster van de Menorah kandelaar. Ze heeft haar studio in Brabant.

Margriet Foolen (1982) studeerde in 2006 af van de Design Academy Eindhoven. Met grote interesse in functionaliteit, materiaal en productiemethodes ontwerpt ze slimme en gebruiksvriendelijke producten. Margriet werkt veel in opdracht van vooraanstaande namen zoals Droog Design, Zuiver, Serax, Leitmotiv en Royal VKB. Ze won een aantal prestigieuze design awards.

Voor Noosa-Amsterdam ging Margriet Foolen naar Peru om de fairtrade productie en prototyping voor symbol Chunks te leiden. Deze Noosa Chunks zijn een wereldwijd succes. Vakkundige lokale ambachtslieden maken in Peru alles met de hand. Naast creatie deelt Margriet graag haar ervaringen. Daarom geeft ze lezingen, trainingen en brainstormsessies en leidt ze workshops over trends, kleur, design en inspiratie.

Voor haar eigen Label ‘Divers’ ontwikkelde Margriet Foolen een aantal interessante producten zoals de Restwood collectie. De naturel houten design vazen zijn gemaakt van massief eikenhout. Het hout is afkomstig uit Nederland en het product wordt ook in Nederland door een ambachtelijke meubelmaker gemaakt. Door de nerf, de knoesten en soms ook de scheuren van het hout is geen enkele vaas gelijk aan de andere. Hout is niet een voor de hand liggend materiaal voor vazen, het is nu eenmaal niet waterdicht. Een glazen reservoir dat in de vazen hangt, lost dit probleem gemakkelijk op.

" Mijn Restwood collectie met design vazen is duurzaam gemaakt van restanten eikenhout. "

Onze designers

Maak kennis met de designers van Heeej.nl . Elke ontwerper heeft zijn eigen benadering met betrekking tot de vormgeving. Ook de werkwijze wijkt onderling af. Lees hieronder er alles over.