Bestellingen van 12 t/m 15 augustus verzenden we op 16 augustus i.v.m. vakantie
Snelle levering - Vanaf € 75 gratis verzending
Search
Close this search box.

Ptak design bird – Massief hout – Stonesforge

Op zoek naar een leuk cadeau? Deze massief houten design vogel is geschikt voor jong en oud, man of vrouw. Het is duurzaam en helemaal met de hand gemaakt van restanten hout.

Kenmerken Ptak houten design bird Stonesforge

 • modern design accessoire
 • voor een natuurlijk accent in huis
 • handgemaakt door de ontwerper zelf in Polen
 • in 100% eiken-, noten- of zwart gerookt essenhout
 • gemaakt van resthout dat zo een nieuw leven krijgt
 • duurzaam design met een kleine footprint
 • ontwerp van de Poolse Marcin Skalski van Stonesforge

45,00 incl. btw

Extra informatie over Ptak design bird – Massief hout – Stonesforge

BESCHIKBAAR VIA NABESTELLING
Dit product is momenteel niet op voorraad maar komt naar verwachting rond weer binnen. Je kunt wel alvast een exemplaar reserveren. Dat is best slim om te doen omdat het maar in kleine oplages- wordt gemaakt.

BESTEL NU MAAR BETAAL LATER
Zo werkt het: Maak je bestelling zoals je dat normaal ook zou doen, maar kies bij ‘Betaling’ voor ‘directe bankoverschrijving’. Je hoeft dan het bedrag pas aan ons over te maken zodra het klaar staat voor verzending. We sturen je uiteraard van te voren even een berichtje.

Ptak – design bird – massief hout

De Ptak houten design bird van Stonesforge is een decoratief design accessoire voor in huis. Zet ‘m op een kast, sidetable, in de slaapkamer of kinderkamer. Maar ook op een kantoor misstaat hij niet. Ptak zorgt voor een mooi natuurlijk accentje in huis. Tip: solitair is deze design vogel al prachtig, maar in een groepje van 2 valt hij nog meer op.

Ptak is het Poolse woord voor ‘vogel’. De Poolse ontwerper Marcin Skalski is niet alleen de ontwerper van deze prachtige design vogel; hij maakt ‘m ook helemaal zelf. Marcin gebruikt daarvoor massief hout en behandelt ze vervolgens met een natuurlijke lijnolie. De poten en snavel smeedt hij van degelijk staal.

De Ptak houten design bird is leverbaar in 3 houtsoorten en dus kleuren: eiken-, noten- en zwart gerookt essenhout.  De hoogte is ca. 13 cm.

Informatie over het ontwerp & maakproces

Marcin Skalski is de man achter Stonesforge. Hij woont in Proszowice, een stad in Polen vlak bij Krakow. Hij heeft zijn werkplaats in een oude familieboerderij. Hij vertelt: “Ik heb altijd van ijzer en hout gehouden. Ik ben geïntrigeerd door oude ambachten en dito gereedschappen. Als ontwerper én ambachtsman wil ik items maken die passen in het moderne leven, maar die geworteld zijn in de traditie die hoort bij de manier waarop ze gemaakt zijn.”

De vogels zijn volledig met de hand gemaakt. Marcin snijdt dus elk lijfje uit een blok hout. Hij gebruikt daarvoor hoofdzakelijk restanten hout van een naburige zagerij. Voorheen waren deze restanten als brandhout bedoeld, maar door de ontwerper kregen ze een compleet nieuw leven. Elk product is daardoor uniek en kan enigszins afwijken van wat je op de de foto’s ziet. De verschillen zijn uiteraard ook te wijten aan de natuurlijke nerf en het kleurenpalet van het hout.

Voor de bewerking van de Ptak houten design bird gebruikt Marcin handgereedschap en beitels die hij vaak zelf maakt van schroot (veren, lagers, enz.). Uiteraard zet hij ook elektrische gereedschappen in. Leuk om te vertellen is dat hij die ook vaak zelf maakt.

Onderhoud: afstoffen met een droge zachte doek of Swiffer. Eventueel af en toe met een kleine hoeveelheid natuurlijke (lijn)olie inwrijven. Let op – gebruik geen mengsels die water bevatten!

Formaten:
ca H 13 cm

Materiaal:
100% eikenhout
100% notenhout
100%  zwart gerookt essenhout

GRATIS verzending vanaf € 75 in Nederland en België 

VERZENDKOSTEN

Bestellingen binnen Nederland

 • Vanaf € 75 betaal je geen verzendkosten
 • Tot € 75 betaal je € 6,50

 

Bestellingen naar België:  

 • Vanaf € 75 betaal je geen verzendkosten. 
 • Tot € 75 betaal je € 7,95

 

Shipment costs to other countries in Europe: 

 • Germany: € 10,00
 • France € 17,00

Do you like to have an order delivered to an other country than mentioned above? Please contact us via info@heeej.nl and we will calculate the shipping costs for you.