Snelle levering - Vanaf € 75 gratis verzending

Novoform

Kristian Jakobsen is de ontwerper van het Deense Novoform.

De Deense ontwerper Kristian Jakobsen is de oprichter van Novoform. Bijna alle producten van dit merk zijn van zijn hand. Hij is pas laat met ontwerpen begonnen: zijn eerste complete collectie ontstond in 2014.

Zijn inspiratie haalt hij o.a. uit de prachtige natuur bij zijn huis in Silkeborg, Denemarken en zijn reizen door Scandinavië. Bij het ontwerpen ligt de nadruk op eenvoudige vormen en natuurlijke materialen. Duurzaamheid is daarnaast ook een belangrijk aspect.

In de collectie van Heeej.nl vind je design accessoires van Novoform zoals de houten olifanten. Kristian: “De wonderen der natuur zijn een grote inspiratiebron voor mij”. Met dit zwaarste dier dat op de Aarde leeft moest ik gewoon iets doen”.

Novoform gebruikt voor de houten dieren massief hout. Zeer gespecialiseerde houtbewerkers in Vietnam maken ze. Natuurlijk gebruiken ze moderne technologieën maar dit gaat altijd nog gepaard met veel ambachtelijk handwerk. Door alle details is het een bewerkelijk proces.

" De wonderen der natuur zijn een grote inspiratiebron voor mij. "

Bekijk het werk van Novoform

Met de hele familie Sparrow in 2 handen krijg je een goed idee van het formaat van deze mussen van donker gerookt eikenhout.De Sparrow family zit te pronken op kast. De mussen zijn handgemaakt van donker gerookt eikenhout. Ontwerp Novoform.
Sparrow Family (set van 3) – Novoform
139,00 incl. btw
Opties selecteren
Kristian Jakobsen minimaliseerde de vorm van de olifant en legde deze vast in hout. De design objecten die daaruit ontstonden zijn fantastisch als natuurlijk accent in huis. Mooi voor bijvoorbeeld de woon-, slaap- of kinderkamer. Ze zijn ambachtelijk gemaakt van 100% essenhout. De set bestaat uit een grote en een kleine olifant.Het formaat van de houten design Baby Elephant is 75 x 40 x H77 mm. Het object is ambachtelijk gemaakt van donker gerookt essenhout.
Elephant couple (set van 2) – Novoform
94,00 incl. btw
Opties selecteren

Onze designers

Maak kennis met de designers van Heeej.nl . Elke ontwerper heeft zijn eigen benadering met betrekking tot de vormgeving. Ook de werkwijze wijkt onderling af. Lees hieronder er alles over.