Bestellingen van 12 t/m 15 augustus verzenden we op 16 augustus i.v.m. vakantie
Snelle levering - Vanaf € 75 gratis verzending
Search
Close this search box.

Wat maakt Heeej.nl zo bijzonder?

Ilse Bouwens, deze zomer afgestudeerd van Willem de Kooning Academy in Rotterdam, deed onderzoek hoe ze haar ontwerpen zou kunnen verkopen. Daarbij stuitte ze op iets bijzonders: ze kwam namelijk tot de conclusie dat er nog geen webshops zijn die uitsluitend DESIGN met CRAFT combineren. Daarom vroeg ze om advies bij Hans & Anna van Dongen (haar oom en tante). Samen maakten ze een uitgebreid plan, ging ze op zoek naar producten die binnen dat concept pasten, werd de webshop zelf gebouwd, kwam er een bedrijfspand en was Heeej.nl begin november 2020 een feit.

Heeej – Art, Craft & Design

Heeej houdt van producten met een ziel. Je vindt er geen dingen die ‘en masse ‘ van de lopende band lopen. Heeej gaat voor iets bijzonders, dat anders is dan anders, iets unieks. Waarvan je proeft dat het met passie is gemaakt, dat straalt door de prachtige moderne vormgeving en bovendien duurzaam is.
Daarom vind je in de ondertiteling van het logo de woorden art, craft & design.

Waar komt de naam Heeej vandaan?

Het idee achter de naam van Heeej is simpel: het klinkt gewoonweg zo lekker en door zijn eenvoud blijft het goed hangen. Het heeft bovendien een bepaalde positiviteit in zich: Heeej, wat fijn jou weer eens te zien. Of Heeej, we hebben bijzonder nieuws voor je. Voor ons gevoel zit er ook vaart in de naam. Om dat extra te accentueren hebben we er voor gekozen de naam in het logo cursief te gebruiken. Het laatste argument voor de naam Heeej is dat het ook internationaal goed inzetbaar is. De letters van Heeej zijn dus geen afkorting van iets. Nee het is gewoon Heeej!

Art, Craft & Design

Dan de subtitel Art, Craft en Design. Waarom we voor een Engelse ondertiteling hebben gekozen? We hebben de ambitie in de toekomst internationaal te gaan en dan is dit dus alvast een logische stap.

De Sparrow family zit te pronken op kast. De mussen zijn handgemaakt van donker gerookt eikenhout. Ontwerp Novoform.

Design

Laten we met het laatste woord beginnen ‘Design’, het Engelse woord voor ‘ontwerp’ of als werkwoord ‘ontwerpen’. In het Nederlands betekent het echter meer dan alleen ‘ontwerp’. Het heeft ook de termen ‘modern’, ‘hoogwaardig’ en ‘goede vormgeving in zich’. Dat is het nou ook precies voor Heeej. Je vindt in ons assortiment geen laffe kopieën; er is een lang ontwerpproces aan vooraf gegaan. De producten zijn modern en van een hoge kwaliteit.

Door de toevoeging van de boeken naast de Clay vaas, krijg je een idee hoe groot de design vaas is. Dit is de uitvoering met een blauwe kraag.

Craft

Het plaatje van Heeej is echter niet compleet zonder de woorden ‘Art’ en ‘Craft’. Buiten het uitzonderlijke design zijn de artikelen geheel of gedeeltelijk handmatig gemaakt. ‘Craft’ staat voor ‘ambacht’ of ‘handwerk’. In feite is het gespecialiseerd handwerk dat de maker zich eigen heeft gemaakt om iets op kleine schaal te produceren. Neem bijvoorbeeld de vazen van Harm & Elke en Jasmin Djerzic. De handelingen van het maken van de mallen, het gieten van het porselein, het afbakken en glazuren zijn ingewikkeld en kan alleen door ervaren mensen gedaan worden. In dit geval door de ontwerpers zelf. Bij Cor Unum wordt het ambacht van het keramiek gieten door vakmensen, gecombineerd met afwerken, zoals schuren, door mensen van de sociale werkvoorziening.  Ook het met de hand blazen van glas (Kristina Dam & Studio About) en het snijden van objecten uit hout eist vakmanschap. Logisch gevolg van het ambachtelijke proces is dat je bij Heeej geen producten ziet die in zeer grote aantallen van de lopende band lopen. Ze zijn eerlijk en met veel aandacht en passie gemaakt.

Art

De laatste pijler van Heeej is ‘Art’. Kunst is een ambacht dat bedoeld is om de zintuigen te prikkelen. Kunst kan je zelfs ontroeren door de schoonheid. In onze collectie vind je objecten die echt onder de noemer ‘kunst’ vallen zoals de ontwerpen van Olav Slingerland. Regelmatig exposeert hij in art galleries en is zijn werk in musea te zien.
Natuurlijk mag je niet al het design kunst noemen. Toch zie je bij Heeej zeker producten die een kunstzinnige vormgeving hebben. Ze gaan richting kunst en zijn dus verleidelijk mooi…
Daarom dus Heeej Art, Craft & Design. Wij denken dat de naam en de subtitel staan als een huis en duidelijk maken dat de collectie uniek is in zijn soort.

Design met een knipoog naar de natuur

We zijn dus natuurliefhebbers. Dat zie je terug in de keuze van de producten: ze hebben op een of andere manier heel vaak een link met die natuur. Zo hebben we een flink assortiment met vazen en vogelvilla’s. Je ziet producten waarin dieren zijn verwerkt, die gemaakt zijn van natuurlijke materialen of geïnspireerd zijn op iets uit de natuur.  We houden ook van duurzaam. De objecten zijn tijdloos en zijn bedoeld om er jaren van te kunnen genieten.